Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Α΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2005
ISBN:
9789604237456
Σελίδες:
575
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Α΄ γυμνασίου
Εκτός κυκλοφορίας
Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Α΄ γυμνασίου
Λογοτεχνία είναι η τέχνη του λόγου, η αποτύπωση δηλαδή με γραπτά σύμβολα των σκέψεων, των επιθυμιών και των συναισθημάτων μας, του εσωτερικού μας κόσμου γενικότερα, με απώτερο σκοπό την αισθητοποίηση του ωραίου.
Στόχος του μαθήματος "Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας" είναι η αισθητική καλλιέργεια του μαθητή και η ανάπτυξη των πνευματικών του ικανοτήτων, αφού θα έρθει σε επαφή με έργα της νεοελληνικής γραμματείας.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο για κάθε κείμενο δίνονται στοιχεία για το λογοτέχνη και το έργο του, νοηματική απόδοση, όπου κρίνεται απαραίτητο, δομή, ερμηνευτική και αισθητική προσέγγιση και απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου.
Επιπλέον, σε ορισμένα κείμενα παρατίθενται παράλληλα κείμενα και αποσπάσματα από έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων που σχετίζονται με το θέμα τους.
Το βιβλίο αυτό δεν αντικαθιστά το δάσκαλο, αλλά έρχεται ως συμπαραστάτης στο δύσκολο πραγματικά έργο ερμηνείας και κατανόησης του λογοτεχνικού κειμένου, αφήνοντας περιθώρια αυτενέργειας και πρωτοβουλίας στον αναγνώστη.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Α΄ γυμνασίου
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Ζιώγου, Μαρία (Συγγραφέας)
Σταματελοπούλου, Παναγιώτα (Συγγραφέας)
Δημητρακόπουλος, Γιώργος, φιλόλογος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604237456
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες