Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο (τ.1)

Ο παράδεισος των άλλων
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601615653
Σελίδες:
775
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο
Τιμή εκδότη:€15,92
Η τιμή μας: €14,33
στο καλάθι
Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο (τ.1)
Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο είναι αναμφίβολα η πιο πλήρης και λεπτομερής, αλλά και η πιο εμπεριστατωμένη, βιογραφία που γράφτηκε μέχρι σήμερα για τον Κουβανό ηγέτη. Συνδυάζοντας τη συγγραφική δεινότητα με την πλήρη εποπτεία του θέματός του, ο Νορμπέρτο Φουέντες παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο, που διαβάζεται σαν το πιο καλογραμμένο μυθιστόρημα, με αμέτρητα άγνωστα στοιχεία -ακόμα και για τους ειδικούς και τους βιογράφους-, ενώ αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από τα γεγονότα: τα κίνητρα και -πίσω και από αυτά- τις προθέσεις, όπως μπορεί να τις γνωρίζει μόνο κάποιος που υπήρξε συνοδοιπόρος και φίλος του Φιντέλ.
Πέρα και από τη μυθοποιημένη εικόνα που ο ίδιος ο Φιντέλ επιχείρησε να καλλιεργήσει και από τις διαστρεβλώσεις που προσπαθούν να επιβάλουν όσοι επιθυμούν να τον μειώσουν, "Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο" μας παρουσιάζει την προσωπική ματιά του πιο αμφιλεγόμενου ηγέτη των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών για όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του. Ο συγγραφέας λαμβάνει υπόψη του όλα τα ιστορικά τεκμήρια στα οποία είχε πρόσβαση, προκειμένου να ρίξει φως σ’ όλα εκείνα τα γεγονότα που είτε ο επαναστατικός ρομαντισμός είτε οι λίβελοι των εξορίστων θέλησαν να αποκρύψουν.
Στον παρόντα τόμο ο Νορμπέρτο Φουέντες στηρίζεται στις εξομολογήσεις του Κουβανού ηγέτη και του πιο στενού του κύκλου για να περιγράψει την προσωπική διαδρομή του Φιντέλ Κάστρο από την παιδική του ηλικία μέχρι την Επανάσταση και την πτώση του Φουλχένσιο Μπατίστα.
"Ο καλύτερος Κουβανός συγγραφέας των τελευταίων χρόνων".
(El Pais)
"Ο Φουέντες αποφασίζει να πει αυτά που κανείς άλλος δεν τολμά να πει [...]. Το αποτέλεσμα ενοχλεί και την Αβάνα και τους αντιφρονούντες στο Μαϊάμι".
(La Razοn)
"H αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο είναι ανώτερη της βιογραφίας που εκδόθηκε πρόσφατα με την έγκριση του ίδιου του Κάστρο. Το βιβλίο του Φουέντες, αριστοτεχνικά γραμμένο, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για το καθεστώς του Κάστρο και τις μεθόδους του".
(El Periodico)
Τίτλος βιβλίου:Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο
Υπότιτλος βιβλίου:Ο παράδεισος των άλλων
Τίτλος πρωτότυπου:La autobiografia de Fidel Castro: El paraíso de los otros
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Fuentes, Norberto (Συγγραφέας)
Δούκα, Στέλλα (Μεταφραστής)
Σπερελάκη, Τιτίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789601615653
Σειρά εκδότη:Ντοκουμέντα - Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2005
Τόμος:1
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες