Klimt, το ζωγραφισμένο φιλί

Εκδότης:
Φανταστικός Κόσμος
Έτος:
2005
ISBN:
9789608167506
Σελίδες:
379
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Klimt, το ζωγραφισμένο φιλί
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Klimt, το ζωγραφισμένο φιλί
Στο φλογερό και ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα "Το ζωγραφισμένο φιλί", με το οποίο κάνει το ντεμπούτο της, η Ελίζαμπεθ Χίκευ αναπλάθει με τη φαντασία της τη σχέση ανάμεσα στον Γκούσταβ Κλιμτ και στη γυναίκα, της οποίας το όνομα ήταν στα χείλη του, όταν άφηνε την τελευταία του πνοή.
Η Βιέννη του 1886 ήταν μια πόλη με κομψά καφέ, μεγαλειώδεις όπερες και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική κοινότητα, έτοιμη να δοκιμάσει νέες εμπειρίες. Εκεί ήταν που η δωδεκάχρονη Εμίλιε Φλέγκε συνάντησε τον Γκούσταβ Κλιμτ, ζωγράφο, αμφιλεγόμενο, ελευθεριάζοντα. Όταν ο αστός πατέρας της Εμίλιε αναθέτει στον Κλιμτ να της παραδώσει βασικά μαθήματα σχεδίου, εκείνος τη μυεί σε έναν κόσμο έκλυτων καλλιτεχνών, ακόλαστων μοντέλων και παρακμασμένων πατρόνων. Έναν κόσμο που την τρομοκρατεί, αλλά και τη γοητεύει.
"Το ζωγραφισμένο φιλί" παρακολουθεί την εξέλιξη της σχέσης ανάμεσα στον Κλιμτ και στην Εμίλιε, η οποία μεταμορφώνεται από εύπιστο παιδί σε θεληματική γυναίκα. Γίνεται η ερωμένη ενός από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα και ιδιοκτήτρια ενός οίκου μόδας, στο σχεδιασμό του οποίου βοηθά ο Κλιμτ. Στο τέλος του αιώνα, η Βιέννη είναι γεμάτη από πλούσιες όμορφες γυναίκες, που η Εμίλιε ντύνει στον οίκο της και ο Κλιμτ ξεντύνει στο στούντιό του. Είναι ένας κόσμος, που κατακλύζεται από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, συνθέτες και συγγραφείς της εποχής. Ένας κόσμος, όμως, καταδικασμένος εξαιτίας της επερχόμενης κατάρρευσης της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Παρόλο που ποτέ δεν είναι βέβαιη για τη θέση της στη ζωή του Κλιμτ, η Εμίλιε είναι πάντα παρούσα, τον στηρίζει στις τραγωδίες, στις αμφιβολίες, στο θρίαμβο, στα σκάνδαλα και -τελικά- γίνεται το μοντέλο για το σπουδαιότερο αριστούργημά του.
"Το ζωγραφισμένο φιλί" είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης, τόσο αισθησιακό και συναρπαστικό, όσο ήταν και τα έργα του Κλιμτ. Το βιβλίο θα ζωντανέψει και στη μεγάλη οθόνη, μέσα στο χειμώνα, σε μια σπουδαία Ευρωπαϊκή κινηματογραφική υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Ραούλ Ρουίζ και με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς.
Τίτλος βιβλίου:Klimt, το ζωγραφισμένο φιλί
Εκδότης:Φανταστικός Κόσμος
Συντελεστές βιβλίου:Hickey, Elizabeth (Συγγραφέας)
Λυκούδη, Αγγιολίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608167506
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες