Διαφορικές εξισώσεις

Εκδότης:
σοφία A.E.
Έτος:
2009
ISBN:
9789608760134
Σελίδες:
632
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαφορικές εξισώσεις
Τιμή εκδότη:€41,00
Η τιμή μας: €36,90
στο καλάθι
Διαφορικές εξισώσεις
[...] Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των Πολυτεχνείων και των Θετικών Επιστημών. Αντικείμενό του είναι οι Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και τα συναφή θέματα που είθισται να τις συνοδεύουν: Μετασχηματισμός Laplace, Ειδικές Συναρτήσεις, Σειρές Fourier και Μετασχηματισμός Fourier.
Κάθε διδακτικό κείμενο αντανακλά την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από μέρους του συγγραφέα. Εδώ, η μαθηματική ακριβολογία, η αναλυτική και παιδαγωγική παρουσίαση καθώς και η πληθώρα των επιλεγμένων αντιπροσωπευτικών παραδειγμάτων βαρύνουν περισσότερο από ό,τι η άσκηση ύφους και η σφιχτή συντομία του κειμένου.
Η σπουδαιότητα των Διαφορικών Εξισώσεων είναι αναμφισβήτητη. Αποτελούν τη φυσική απόληξη του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού, αλλά ταυτόχρονα και την πηγή από όπου ανέβλυσαν πολλές από τις νέες θεωρίες της Ανάλυσης. Η ίδια η Θεωρία των Διαφορικών Εξισώσεων παραμένει ένα απαράμιλλο εργαλείο για τη μελέτη της κίνησης και της μεταβολής στη φύση. Ένας από τους σπουδαιότερους μαθηματικούς του καιρού μας, ο V. I. Arnold, αποκαλεί τις Διαφορικές Εξισώσεις "Βασικό μοχλό της επιστημονικής σύλληψης του κόσμου".
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Διαφορικές εξισώσεις
Εκδότης:σοφία A.E.
Συντελεστές βιβλίου:Σεραφειμίδης, Κάρολος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608760134
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες