Γλωσσική διδασκαλία και σύσταση των κειμένων

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601615790
Σελίδες:
14
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γλωσσική διδασκαλία και σύσταση των κειμένων
Τιμή εκδότη:€14,20
Η τιμή μας: €12,78
Γλωσσική διδασκαλία και σύσταση των κειμένων
Βασική θέση του βιβλίου αυτού είναι ότι η γλώσσα χρησιμοποιείται πάντα σε σχέση με ένα επικοινωνιακό πλαίσιο και πάντα ως κείμενο. Ως εκ τούτου, υποστηρίζεται η ένταξη του γλωσσικού μαθήματος σε ένα επικοινωνιακό-λειτουργικό πλαίσιο.
Επισημαίνεται ότι η επικοινωνιακή προσέγγιση πρέπει να κάνει ένα περισσότερο κειμενοκεντρικό βήμα και να προσδιορίσει τους παράγοντες με τους οποίους οικοδομείται ένα κείμενο.
Αναλύονται οι διαφορές μεταξύ του προφορικού και του γραπτού λόγου και συζητούνται εκτενώς ορισμένες από τις πτυχές των παραγόντων εκείνων με τους οποίους επιτυγχάνεται η σύσταση ενός (γραπτού ή προφορικού) κειμένου. Η συζήτηση αυτή μπορεί να συμβάλει στο να συνειδητοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και, μέσω αυτών, οι εκπαιδευόμενοι ότι το κείμενο δεν είναι μια γραμμική ακολουθία προτάσεων, αλλά έχει τη δική του πολυεπίπεδη οργάνωση.
Δεδομένου ότι ένα πρόγραμμα κειμενικής διδασκαλίας πρέπει να λαμβάνει συστηματικά υπόψη του τα κοινωνικοπολιτισμικά χαρακτηριστικά των μαθητών στους οποίους απευθύνεται, γίνεται ειδική συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η γλωσσική και κειμενική διδασκαλία σε αλλόγλωσσους μειονοτικούς μαθητές.
Τίτλος βιβλίου:Γλωσσική διδασκαλία και σύσταση των κειμένων
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Αρχάκης, Αργύρης (Συγγραφέας)
Μοσχονάς, Σπύρος Α. (Υπεύθυνος Υποσειράς)
ISBN:9789601615790
Σειρά εκδότη:Θεωρητικές Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2005
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες