Κείμενα για μικρομεσαίους και όχι μόνο

Εκδότης:
Σύμα
Έτος:
2005
ISBN:
9789608886308
Σελίδες:
358
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κείμενα για μικρομεσαίους και όχι μόνο
Τιμή εκδότη:€16,23
Η τιμή μας: €14,61
στο καλάθι
Κείμενα για μικρομεσαίους και όχι μόνο
Το βιβλίο "Κείμενα για μικρομεσαίου … και όχι μόνο" αποτελεί μια προσπάθεια να φωτιστούν ορισμένες πλευρές της δράσης των μικρομεσαίων και πολιτικών που αποτέλεσαν σημεία αντιθέσεων και συγκρούσεων κατά τα τελευταία χρόνια. Τα κείμενα αναδεικνύουν το κλίμα της εποχής και τα προβλήματα που απασχολούσαν το εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος των μικρομεσαίων.
Τα παραδοσιακά μεσαία στρώματα της πόλης, αυτά που σχηματίζουν οι χαρακτηριζόμενοι ως επαγγελματίες, βιοτέχνες, (μικρό) έμποροι (ΕΒΕ) ή αλλιώς μικρομεσαίοι επιχειρηματίες (ΜΜΕ), παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία και την κοινωνία, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλων των χωρών του κόσμου.
Αποτελούν ένα ενδιάμεσο στρώμα μεταξύ της κυρίαρχης μονοπωλιακής αστικής τάξης και των κυριαρχούμενων τάξεων και στρωμάτων. Από τη φύση του διχάζονται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των δύο αυτών συνιστωσών (ταξικών δυνάμεων) της κοινωνίας, μη προχωρώντας ποτέ ολοκληρωτικά σε κάποια από τις δύο πλευρές.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η αντίθεση μικρού και μεγάλου κεφαλαίου, με θολά τα ενδιάμεσα όρια, αποκτά κυρίαρχη μορφή αντίθεσης για τους μικρομεσαίους και καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση σε σχέση με την αντίθεση προς την εργατική τάξη. Η μεταβολή αυτή είναι ιστορικά μη αναστρέψιμη και οι ιδεολογικές "επιθέσεις φιλίας" του μεγάλου κεφαλαίου δεν μπορούν να αποκρύψουν την καθημερινή εμφάνιση της νομοτελειακής πλέον, αντίθεσης που εκδηλώνεται με μορφές εξάρτησης, εκμετάλλευσης ή εκτόπισης από την αγορά.
Τίτλος βιβλίου:Κείμενα για μικρομεσαίους και όχι μόνο
Εκδότης:Σύμα
Συντελεστές βιβλίου:Βασιλείου, Στέργιος Η. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608886308
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες