Διηγήματα

1977-2002
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2005
ISBN:
9789600339642
Σελίδες:
391
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διηγήματα
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Διηγήματα
Τριάντα δύο διηγήματα από την εικοσιπεντάχρονη πεζογραφική πορεία του Περικλή Σφυρίδη, σε επιλογή του κριτικού Αλέξη Ζήρα.
Τα "Ερωτικά" διηγήματα είναι πικρές ερωτικές ιστορίες, όπου όνειρα διαψεύδονται και προσδοκίες τσακίζονται, με "πρώτη δύναμη" τη γυναίκα. Όλα σχεδόν τα πρόσωπα, αρσενικά και θηλυκά, δεν είναι παρά μοφές αλλοτριωμένες και σπασμωδικές μες στο ψυχρό φως μιας γκρίζας ζωής.
Στα διηγήματα "Από τη θητεία στην ιατρική", ο συγγραφέας αξιοποιεί τα βιώματά του για να παρουσιάσει μια νέα κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της υγείας, όπου τον πρώτο λόγο έχει η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.
Οι "Ιστορίες με ζώα" είναι δραματικά περιστατικά που ως κοινή μοίρα έχουν το θάνατο των ζώων και το σπαραγμό των ανθρώπων που είχαν δεθεί μαζί τους, έτσι που αυτές οι απλές ιστορίες να "συγκροτούν μια μαθητεία προσωπική πάνω στα μεγάλα θέματα της ζωής και του θανάτου".
Την "Παλίνδρομο μνήμη" αποτελούν διηγήματα από τη ζωή του συγγραφέα· ξεκινούν από την παιδική και εφηβική του ηλικία κι αφού διατρέξουν την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τη ζωή στο στρατό και την περίοδο της Αντιπαροχής, καταλήγουν στην εγκαρτέρηση της τρίτης ηλικίας με φόντο τις ιδιαίτερες πατρίδες του: Θεσσαλονίκη και Σκύρο.
Τίτλος βιβλίου:Διηγήματα
Υπότιτλος βιβλίου:1977-2002
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Σφυρίδης, Περικλής, 1933- (Συγγραφέας)
ISBN:9789600339642
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2005
Σημείωση:Επιλογή, εισαγωγή: Αλέξης Ζήρας.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες