Κινηματογράφοι του ονείρου

Ιδιωτικοί κινηματογράφοι σχεδιασμένοι από τον Θόδωρο Καλομοιράκη
Εκδότης:
Καπόν
Έτος:
2005
ISBN:
9789607037442
Σελίδες:
230
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κινηματογράφοι του ονείρου
Τιμή εκδότη:€66,47
Η τιμή μας: €59,82
στο καλάθι
Κινηματογράφοι του ονείρου
[...] Αυτό το βιβλίο μοιάζει με μια καραμέλα που μπορεί να γλυκάνει τη διάθεσή σας μια δύσκολη μέρα. Εκτός από αυτό, σας δίνει την ευκαιρία να ακολουθήσετε τον Θόδωρο Καλομοιράκη στην αναζήτηση του ιδανικού, να αισθανθείτε τη μαγεία του, καθώς υφαίνει ονειρικούς κόσμους με τη χρυσοκλωστή της δημιουργικής του σκέψης, και να ξαναζήσετε τη συγκίνηση των παλιών κινηματογραφικών αιθουσών, προτού αυτές συρρικνωθούν σε σπιρτόκουτα, όπου και η πιο σπουδαία ταινία αδικείται από το χώρο στον οποίον προβάλλεται. Ο Θόδωρος είναι ταγμένος όχι μόνο στην αναζήτηση του ιδανικού, αλλά και στη διάσωση της παράδοσης του θεατρικού σχεδίου. Είναι εξάλλου πάντα γοητευτική μια βόλτα με κάποιον που έχει κατά νου ένα σπουδαίο προορισμό και ξέρει να κρατάει γερά το τιμόνι.

(από τον πρόλογο του Dean Koontz)

Ο Θόδωρος Καλομοιράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1970 αποφοίτησε συγχρόνως από το Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και την Αθηναϊκή Σχολή Κινηματογράφου, με διπλώματα στις γραφικές τέχνες, το αρχιτεκτονικό σχέδιο και την παραγωγή ταινιών, και την επόμενη χρονιά η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, "Για λίγες μόνο παραστάσεις", βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1974 ο Καλομοιράκης πήγε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Graduate School of Film and TV του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης. Το 1980 ξεκίνησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στις εκδόσεις του Time Warner (περιοδικό "Discover and Money") και το 1985 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού "American Heritage" των εκδόσεων Forbes. Το 1989 ίδρυσε δική του εταιρεία με αποκλειστικό αντικείμενο τον σχεδιασμό ιδιωτικών κινηματογράφων.

Ο Θόδωρος Καλομοιράκης έχει σχεδιάσει περισσότερους από 300 ιδιωτικούς κινηματογράφους στις ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμα περιοδικά, ανάμεσα στα οποία και στο "Architectural Digest", καθώς και στο βιβλίο "Theo Kalomirakis, Private Theatres", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ηarry Abrams το 1997. Το 2003 ο Θόδωρος Καλομοιράκης τιμήθηκε με το σημαντικό βραβείο "Lifetime Achievement Award" από τη CEDIA.
Τίτλος βιβλίου:Κινηματογράφοι του ονείρου
Υπότιτλος βιβλίου:Ιδιωτικοί κινηματογράφοι σχεδιασμένοι από τον Θόδωρο Καλομοιράκη
Τίτλος πρωτότυπου:Theo Kalomirakis, Private Theaters
Εκδότης:Καπόν
Συντελεστές βιβλίου:Castle, Steven (Συγγραφέας)
Καπόν, Λίλιαν (Μεταφραστής)
Ennis, Phillip (Φωτογράφος)
Φαφαλής, Γιώργος (Φωτογράφος)
ISBN 10:
ISBN 13:
9607037448
9789607037442
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση: 2005
Τόμος:
Σημείωση:Εισαγωγή: Σταμάτης Φασουλής. Πρόλογοι: Νικόλαος Α. Βερνίκος, Dean Koontz, Θόδωρος Καλομοιράκης. Σημείωμα του εκδότη: Ραχήλ Καπόν.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες