Τα σεβάσματα της χριστιανικής λατρείας στην Ιαλυσό Ρόδου

Ενοριακοί ναοί, εξωκκλήσια, ιδιωτικά ναΰδρια, κοιμητήρια, οροπέδιο Φιλερήμου, προσκυνητάρια, ιπποτικός ναός Αγ. Νικολάου
Εκδότης:
Κάμειρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789607496348
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Τα σεβάσματα της χριστιανικής λατρείας στην Ιαλυσό Ρόδου
Τιμή εκδότη:€68,90
Η τιμή μας: €62,01
Τα σεβάσματα της χριστιανικής λατρείας στην Ιαλυσό Ρόδου
[...] Προτιμήσαμε τον γενικό τίτλο "Τα σεβάσματα της χριστιανικής λατρείας στην Ιαλυσό Ρόδου" και αυτονόητα αναφερόμαστε στην ορθόδοξη πίστη και λατρεία. Δεν περιλαμβάνουμε την μεγαλοπρεπή εκκλησία της Παναγίας, γιατί ετοιμάζουμε γι' αυτήν ιδιαίτερη μονογραφία με τίτλο "Ο καθεδρικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού Ρόδου". Περιδιαβήκαμε τους ενοριακούς ναούς, τα ναΰδρια και τα ξωκκλήσια εξετάζοντάς τα από κάθε άποψη. Πάντως η παράδοση με τους θρύλους της και η ιστορία υπερισχύουν.
Οι λατρευτικοί χώροι της χριστιανοσύνης, δεν περιορίζονται εδώ. Εξαπλώνονται στα ναοδομικά ιστορικά μνημεία (λ.χ. Παναγιά του Φιλερήμου) και πάνω απ' όλα στα ιδιωτικά ναΰδρια που πυκνώνουν μέρα με την ημέρα. Με τα δημιουργήματα των πρωτοχριστιανών, τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές που διαλαλούν τέχνη και πολιτισμό, δεν θα ασχοληθούμε. Ούτε με άλλα ερειπωμένα, είτε "υπό ανίχνευση" μνημεία. Μόνο με εκκλησιαστικά κτίσματα που λειτουργούν και ακτινοβολούν πίστη και ευλάβεια.
Για κάθε θέμα υπάρχει πάντα δυνατότητα διαφορετικής προσέγγισης. Εμείς καθορίσαμε τις πηγές μας (στοματικές αφηγήσεις, παραδόσεις, ιδιωτικές συλλογές, κρατικά αρχεία, κώδικες κ.ά.), πραγματοποιήσαμε επιτόπια έρευνα και ανατρέξαμε στις λιγοστές γραπτές πηγές. [...] (από τη σελ. 9 του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Τα σεβάσματα της χριστιανικής λατρείας στην Ιαλυσό Ρόδου
Υπότιτλος βιβλίου:Ενοριακοί ναοί, εξωκκλήσια, ιδιωτικά ναΰδρια, κοιμητήρια, οροπέδιο Φιλερήμου, προσκυνητάρια, ιπποτικός ναός Αγ. Νικολάου
Εκδότης:Κάμειρος
Συντελεστές βιβλίου:Αρφαράς, Μιχάλης Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607496348
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες