Ιστανμπούλ

Πόλη και αναμνήσεις
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2005
ISBN:
9789604104048
Σελίδες:
589
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστανμπούλ
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €16,80
στο καλάθι
-24%
Ιστανμπούλ
*** Τελευταίο αντίτυπο ***
"Η μοίρα της Ιστανμπούλ είναι και δική μου μοίρα, είμαι αφοσιωμένος στην πόλη επειδή σε αυτήν οφείλω αυτό που είμαι", εξομολογείται ο Ορχάν Παμούκ σ’ αυτό το γοητευτικό βιβλίο που διαβάζεται σαν δοκίμιο, προσωπικό ημερολόγιο, ιστορία, οδηγός πόλης και μυθιστόρημα μαζί. Ο σημαντικότερος σύγχρονος Τούρκος συγγραφέας μάς παρασέρνει σ’ ένα συναισθηματικό ταξίδι στην πόλη όπου ζει εδώ και πενήντα χρόνια και μέσα από τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας συνθέτει το προσωπικό του πορτρέτο της Κωνσταντινούπολης.
Μέσα από τα μάτια του ανακαλύπτουμε τα σοκάκια της Πόλης, τις λιθόστρωτες λεωφόρους της, τα ξύλινα αρχοντικά της, το τέλος ενός πολιτισμού αλλά και τη γέννηση ενός καινούργιου. Παρακολουθούμε τη ζωή του συγγραφέα και τη διαμόρφωση του ψυχικού του κόσμου από τη στιγμή που αισθάνθηκε τον εαυτό του.
"Αυτές οι φωτογραφίες με κάνουν να νιώθω σαν μεθυσμένος από τις αναμνήσεις", λέει ο Παμούκ για τις εικόνες του βιβλίου, πολλές από τις οποίες προέρχονται από το οικογενειακό του αρχείο είτε τις έχει τραβήξει ο ίδιος (όπως στο κεφάλαιο 28, στις σελίδες 431-436, καθώς και στο οπισθόφυλλο). Επιπλέον, η Ιστανμπούλ εικονογραφείται με πλήθος καρτποστάλ, σχέδια, γκραβούρες και πίνακες.
Τίτλος βιβλίου:Ιστανμπούλ
Υπότιτλος βιβλίου:Πόλη και αναμνήσεις
Τίτλος πρωτότυπου:İstanbul: Hativalar ve şehir
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Pamuk Orhan (Συγγραφέας)
Βρετού - Σοφιανίδου, Στέλλα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604104048
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες