Αγορές και προϊόντα παραγώγων

Εκδότης:
Τυπωθήτω
Έτος:
2005
ISBN:
9789604022168
Σελίδες:
492
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αγορές και προϊόντα παραγώγων
Τιμή εκδότη:€44,52
Η τιμή μας: €40,07
στο καλάθι
Αγορές και προϊόντα παραγώγων
Η εποχή που η διδασκαλία του μαθήματος στις Αγορές Παραγώγων αποτελούσε πολυτέλεια σε ένα προπτυχιακό πρόγραμμα χρηματοοικονομικής επιστήμης έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα τα παράγωγα αποτελούν ενεργητικό τμήμα των αγορών χρήματος και κεφαλαίου και απαραίτητο εργαλείο για τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων αλλά και τα οικονομικά τμήματα βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα η γνώση των αγορών αυτών να γίνεται απαραίτητη σε όλους τους συμμετέχοντες σ' αυτές.
Το βιβλίο αυτό εξηγεί την αναγκαιότητα των παραγώγων αγορών στη σημερινή εποχή των απελευθερωμένων αγορών της παγκοσμιοποίησης. Οι συστηματικοί κίνδυνοι για τους επενδυτές που προέρχονται από τις μεταβαλλόμενες τιμές των επιτοκίων, των νομισμάτων, των χρηματιστηρίων και των διαφόρων εμπορευμάτων μπορούν να εξισορροπηθούν μόνο με τη χρήση παραγώγων συμβολαίων. Τα συμβόλαια μελλοντικής ενημέρωσης (ΣΜΕ) και τα δικαιώματα είναι τα κατ' εξοχήν δύο προϊόντα που προσφέρονται για να αντισταθμίσουν τους ανωτέρω κινδύνους. Η αποτελεσματικότητα των συμβολαίων αυτών γίνεται αντιληπτή μέσα από πολλά παραδείγματα αντιστάθμισης και κερδοσκοπίας όπου γίνεται χρήση συμβολαίων που είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε διεθνή χρηματιστήρια ενώ παράλληλα αντλούνται παραδείγματα και από την ελληνική Αγορά Παραγώγων και τα υπάρχοντα συμβόλαια σ' αυτήν.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές των πανεπιστημιακών προγραμμάτων οικονομικών σχολών και χρηματοοικονομικής και είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα. Έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε η χρήση των οικονομικών όρων να είναι σύμφωνη με το Λεξικό που διαμόρφωσε εντεταλμένη Ομάδα Εργασίας του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών.
Τίτλος βιβλίου:Αγορές και προϊόντα παραγώγων
Εκδότης:Τυπωθήτω
Συντελεστές βιβλίου:Μυλωνάς, Νικόλαος Θ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604022168
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες