Μια συνηθισμένη εκτέλεση

Το χρονικό της βύθισης του ρωσικού υποβρυχίου KURSK
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2009
ISBN:
9789600440232
Σελίδες:
397
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μια συνηθισμένη εκτέλεση
Τιμή εκδότη:€18,25
Η τιμή μας: €16,43
στο καλάθι
Μια συνηθισμένη εκτέλεση
Μόσχα, 1952. Η μυστική αστυνομία οδηγεί στον Στάλιν τη γιατρό Όλγα Ατλίνα, για την οποία κυκλοφορεί η φήμη ότι έχει το χάρισμά του μαγνητισμού στα χέρια. Μέχρι το θάνατό του, θα παραμείνει η προσωπική του θεραπεύτρια, σε μια απρόβλεπτη σχέση εξάρτησης για την οποία δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Η ζωή της καταστρέφεται. Για το καλό του σοβιετικού λαού, που δεν πρέπει να χάσει τον ηγέτη του...

Αύγουστος του 2000. Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Kursk βυθίζεται στη θάλασσα του Μπάρεντς. Από τα εκατό δεκαοχτώ μέλη του πληρώματος δεν υπάρχουν επιζώντες. Ή κάποιοι φρόντισαν να μην υπάρχουν, σ' ένα ψυχρό αλισβερίσι θανάτου και εξουσίας. Μεταξύ των θυμάτων, και ο νεαρός Βάνια Αλτμάν, ο εγγονός της Όλγας, στην πρώτη του αποστολή.

Λίγα χρόνια μετά το ναυάγιο, ένας Γάλλος δημοσιογράφος ταξιδεύει στη Ρωσία αναζητώντας την αλήθεια για την υπόθεση. Ανάμεσα σε επίσημες και ανεπίσημες εκδοχές, το μόνο που καταφέρνει να ανακαλύψει είναι η κληρονομιά του αίματος: γενιές ανθρώπων που θυσιάζονται σιωπηλά στο βωμό μιας Ιστορίας για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι.

Η μυθιστορηματική μαρτυρία της βύθισης του ρωσικού υποβρυχίου Kursk σε μια γλαφυρή απεικόνιση της μετακομμουνιστικής Ρωσίας.
Τίτλος βιβλίου:Μια συνηθισμένη εκτέλεση
Υπότιτλος βιβλίου:Το χρονικό της βύθισης του ρωσικού υποβρυχίου KURSK
Τίτλος πρωτότυπου:Une exécution ordinaire
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Dugain, Marc (Συγγραφέας)
Κοσμοπούλου, Μαρίλια (Μεταφραστής)
ISBN:9789600440232
Σειρά εκδότη:Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες