Ιστορίες συμπτωματικού ρεαλισμού
Πλάσματα της φαντασίας. Όντα αλλόκοτα. 'Aνθρωποι βουβοί, μοναχικοί. Μοχθηρές εκδικήσεις. Παράδοξες συνευρέσεις. Μυστηριώδεις επισκέψεις. Συμπτώσεις του παραλόγου. Επιδρομές στη μνήμη που καταργούν το χρόνο και το μέγεθος των πραγμάτων. Συμπαιγνίες της τύχης που συνταράσσουν. Ιστορίες για θηλυκά που απειλούν. Για φίδια που κρύβονται. Για μια πανσιόν παρακμιακή. Για μια περίεργη δεξίωση. Για ένα απότομο φρενάρισμα. Για μιαν ηλεκτρονική καταδίωξη. Για ένα νάνο με σαρκαστικό χαμόγελο. Για τη γυναίκα-ψάρι. Δέκα διηγήματα εξορυγμένα από τα μύχια της ανθρώπινης επιθυμίας. Από τις σκοτεινές ατραπούς του εξωλογικού. Από τα άδυτα της παράνοιας. Δέκα καθημερινές ιστορίες συμπτωματικού ρεαλισμού.
Περιλαμβάνονται τα διηγήματα: "Ο έκτος άντρας", "Οικουρός όφις", "Στυγερό έγκλημα", "Η πρόποση", "Δεσποινίς Καραβά", "Απόπειρα βιασμού", "Γυναίκες συμπονετικές", "Πρώτη μέρα διακοπών", "Οι λέξεις και ο έρωτας", "Η επιστροφή είναι δύσκολη".
Τίτλος βιβλίου: | Ιστορίες συμπτωματικού ρεαλισμού |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Καστανιώτη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Μήτσου, Ανδρέας (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789600340396 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Οκτώβριος 2005 | Διαστάσεις: | 22x13 |
---|
Σημείωση: | Επανέκδοση: "Οδυσσέας", 1990, "Νεφέλη", 1994. |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |

Πανούσης Γιάννης Απ.
Ο Γιάννης Απ. Πανούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Μεγάλωσε στον Κολωνό και στον Λόφο Σκουζέ. Σπούδασε στη Νομική Αθήνας [πτυχίο], στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών [πτυχίο] κι αναγορεύθηκε διδάκτωρ στο Πουατιέ της Γαλλίας [1978].
Δίδαξε ως καθηγητής εγκληματολογικά μαθήματα στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης [1978-1997] και στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ [1997-2012]. Εξελέγη Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης [1997] και βουλευτής ΔΗΜΑΡ [2012-14].
Έχει δημοσιεύσει 20 βιβλία και 300 άρθρα εγκληματολογικού/ σωφρονιστικού περιεχομένου και συμμετείχε σε δεκάδες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε επιστημονικούς φορείς.
Με το ψευδώνυμο Γιάννης Απαρθινός έχει δημοσιεύσει 4 ποιητικές συλλογές [1975, 1977, 1978, 1984, εκδ. Διογένης] και μία [Μοιρόγραφτο] με το όνομά του [2018, εκδ. Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ] – συμμετέχει με 24 ποιήματα στο συλλογικό «4Χ4» [μαζί με Κ. Κρεμμύδα, Τρ. Κωτόπουλο και Ν. Φωτόπουλο] [εκδ. Α-Ω, 2021].
Έχει εκδώσει ένα θεωρητικό βιβλίο Δίκαιο και άδικο, αθώοι και ένοχοι, Καλό και Κακό στην αστυνομική μυθοπλασία [εκδ. Παπαζήσης, 2021], καθώς και ένα βιβλίο με αστυνομικά διηγήματα Ο Φάνης Κρέμος ανα-λύει κι επι-λύει αστυνομικά αινίγματα [εκδ. Κύφαντας, 2021].
(Πηγή: "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης", 2022)