Η θάλασσα του Νότου

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789600425543
Σελίδες:
492
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η θάλασσα του Νότου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η θάλασσα του Νότου
Ισπανία, 16ος αιώνας. Ο δον Ιγνάθιο, ένας ξεπεσμένος ευγενής, μέγας χαρτοκλέφτης και γυναικοκατακτητής, μυεί στα πάθη του μυαλού και του κορμιού τον πιστό του ακόλουθο Ματέο. Του μαθαίνει ότι οι ψυχές των ανθρώπων είναι τόσο διαφορετικές, όσο και τα χαρτιά της τράπουλας. Του διδάσκει πώς η γλώσσα, όταν ξέρει κάποιος να τη χρησιμοποιεί, μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο όπλο εκβιασμού.
Μια καλοκαιρινή νύχτα του 1507 ένα ερωτικό σκάνδαλο τους αναγκάζει να φύγουν λαθραία από το Κάθερες. Η μάγισσα Μαρτίνα προβλέπει το μέλλον τους: για τον δον Ιγνάθιο, ότι το νήμα της ζωής του θα το κόψει ένα πολύχρωμο πουλί με ανθρώπινη λαλιά· για τον Ματέο, ότι θα πεθάνει όταν δει ψάρια ζωντανά να ανεβαίνουν σ’ ένα δέντρο.
Τους μιλάει για έρωτες και απογοητεύσεις, για χαρές και λύπες, για περιπλανήσεις και κακουχίες, για ταξίδια στα πέρατα της γης. Το μόνο που δεν τους εξηγεί είναι από πού μπαίνει στο μυαλό του ανθρώπου η δίψα για περιπέτεια που θα τους ρίξει στις μακρινές δυτικές Ινδίες...
Η συναρπαστική ιστορία του Ματέο δε Γουαδαλούπε, ενός από τους πρώτους ταξιδευτές που έκαναν το γύρο του κόσμου. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που φωτίζει τον περιπετειώδη βίο των μεγάλων εξερευνητών και θαλασσοπόρων.
Τίτλος βιβλίου:Η θάλασσα του Νότου
Τίτλος πρωτότυπου:La mar del Sur
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Rebolledo, Francisco (Συγγραφέας)
Σταροπούλου, Ιφιγένεια (Μεταφραστής)
ISBN:9789600425543
Σειρά εκδότη:Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες