Η ώρα της αποχώρησης

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Λαγουδέρα
Έτος:
2005
ISBN:
9789607893413
Σελίδες:
307
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ώρα της αποχώρησης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η ώρα της αποχώρησης
Στο γυμνάσιο της Κλερβάλ, κοντά στην Τουρ, ο νεαρός καθηγητής ιστορίας-γεωγραφίας, Ερίκ Καπαντίς, αυτοκτονεί πέφτοντας απ' το παράθυρο της τάξης του.
Όταν ο αντικαταστάτης του, Πιέρ Χόφμαν, έρχεται σε επαφή με τους νέους μαθητές του, διακρίνει κάτι αλλόκοτο στη συμπεριφορά τους. Ενωμένοι, αφύσικα πειθαρχημένοι, οι έφηβοι αυτοί αποτελούν ένα αδιαπέραστο σύνολο. Το σημαντικότερο, υπάρχει μια διάχυτη εχθρικότητα, μια υπόκωφη βιαιότητα, που ο αφηγητής νιώθει ότι μπορεί να γίνει ακραία.
Πλάκες καθυστερημένων παιδιών: αυτή είναι η πρώτη σκέψη του Χόφμαν όταν λαμβάνει μέσω ταχυδρομείου ένα περίεργο χνουδωτό αντικείμενο, όταν βρίσκει σημαδεμένη με μαχαίρι μια μαθήτρια την οποία είχε απλώς υπό επιτήρηση, ή όταν πέφτει στα χέρια του μια βιντεοκασέτα με αινιγματικό περιεχόμενο.
Ολόκληρο όμως το σχολείο δείχνει να συνωμοτεί για να καλύψει την κατάσταση. Ο Χόφμαν, διαυγής και τρομοκρατημένος, αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά το μερίδιο ευθύνης των παιδιών για τη σχολική σήψη, την ικαντότητά τους να χειραγωγούν. Καθώς όλα επιταχύνονται, παρακολουθεί ανήμπορος την εξέλιξη του σχεδίου που έχουν συλλάβει. Σαν μια λογική διέξοδο στο αυτιστικό τους πεπρωμένο, μια αψεγάδιαστη σκηνοθεσία για ν' αποχαιρετήσουν τον κόσμο.
Τίτλος βιβλίου:Η ώρα της αποχώρησης
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:L' heure de la sortie
Εκδότης:Λαγουδέρα
Συντελεστές βιβλίου:Duffosé, Christophe (Συγγραφέας)
Καραμανλή, Χριστίνα (Μεταφραστής)
Πορτοκάλογλου, Αγγελική (Επιμελητής)
ISBN:9789607893413
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία Ιστιοφόρο
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες