Ο καπιταλισμός του Τσόμσκι ο μετακαπιταλισμός του Άλμπερτ και η Περιεκτική Δημοκρατία

Εκδότης:
Γόρδιος
Έτος:
2004
ISBN:
9789607083630
Σελίδες:
127
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο καπιταλισμός του Τσόμσκι ο μετακαπιταλισμός του Άλμπερτ και η Περιεκτική Δημοκρατία
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
Ο καπιταλισμός του Τσόμσκι ο μετακαπιταλισμός του Άλμπερτ και η Περιεκτική Δημοκρατία
Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσεται ένας συστηματικός αντίλογος από ριζοσπαστική σκοπιά στις θεωρητικές απόψεις των Τσόμσκι και Άλμπερτ, με στόχο να διευκολυνθεί ο σχετικός εποικοδομητικός διάλογος στην αντισυστημική Αριστερά.

Στο πρώτο μέρος γίνεται μια κριτική αξιολόγηση των σημερινών θεωρητικών απόψεων του Τσόμσκι για το καπιταλιστικό σύστημα και τις αξίες του, με βάση κάποια θεωρητικά κείμενα που είναι αντιπροσωπευτικά του έργου ενός πολυγραφότατου συγγραφέα και αναλύονται κριτικά οι σημερινές του πολιτικές θέσεις. Μολονότι κανένας δεν αμφισβητεί τη συμβολή του Τσόμσκι στην ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και την αποκάλυψη των εγκλημάτων της Αμερικανικής ελίτ, δε συμβαίνει το ίδιο και με το θεωρητικό πλαίσιο της ανάλυσης αυτής και ιδιαίτερα τις απόψεις του για τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, το χαρακτήρα της οικονομίας της αγοράς και της σημερινής της διεθνοποίησης, τη σημασία του ανταγωνισμού και του συναφούς ρόλου του Κράτους, καθώς και τις συνακόλουθες θέσεις του για το Παγκόσιο Κοινωνικό Φόρουμ. Το συμπέρασμα που συνάγεται από την κριτική αξιολόγηση του θεωρητικού αυτού πλαισίου του πολιτικού έργου του Τσόμσκι είναι ότι η ανάλυσή του είναι πολύ πιο συγγενής με τη φιλελεύθερη ανάλυση της οικονομικής ιστορίας παρά με τη σοσιαλιστική (μαρξιστική ή ελευθεριακή).

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε μια κριτική αντιπαράθεση του μοντέλου συμμετοχικών οικονομικών του Μάικλ Άλμπερτ σε σχέση με το πρόσταγμα της Περιεκτικής Δημοκρατίας.
Τίτλος βιβλίου:Ο καπιταλισμός του Τσόμσκι ο μετακαπιταλισμός του Άλμπερτ και η Περιεκτική Δημοκρατία
Εκδότης:Γόρδιος
Συντελεστές βιβλίου:Φωτόπουλος, Τάκης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607083630
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες