Ανθρώπινη κατάσταση και κοινωνική δικαιοσύνη
Όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουν την ευτυχία. Σ' όλες τις εποχές και σ' όλα τα μέρη του κόσμου, οι πράξεις των ανθρώπων είχαν ως βασικό στόχο την αναζήτηση και κατάκτηση της ευτυχίας. Εντούτοις, παρά την πάροδο χιλιάδων ετών ανάπτυξης, επιτυχιών, τεχνολογικών θαυμάτων και πειραματισμών με διάφορα κοινωνικά συστήματα, είναι αμφίβολο αν η ανθρωπότητα βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την ειρηνική διαβίωση και την ευτυχία.
Αντίθετα, υπάρχουν πολλά στοιχεία από τα οποία φαίνεται ότι η κατάσταση των ανθρώπων όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά τουναντίον ότι η ανθρώπινη κοινωνία δημιουργεί αδιέξοδα που δεν θα μπορέσει εύκολα να ξεπεράσει. Φυσικές καταστροφές, πόλεμοι, υπερπληθυσμός, πλεονεξία και αδικία αποτελούν εμπόδια στη δημιουργία μιας ειρηνικής, δίκαιης και ευτυχισμένης κοινωνίας. Η μελλοντική κατάσταση των ανθρώπων είναι αβέβαιη.
Το παρόν βιβλίο προσπαθεί να αναλύσει με επιστημονικό αλλά απλό τρόπο τα περίπλοκα και σπουδαία ζητήματα της ανθρώπινης κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται στην παρούσα ιστορική περίοδο και της κοινωνικής δικαιοσύνης ως όρου για ειρηνική και ευτυχισμένη ζωή για όλους.

Σακελλαριάδης, Γεώργιος Χ.
Ο Γεώργιος Χρ. Σακελλαριάδης γεννήθηκε στην Αροανία Καλαβρύτων το 1938. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Με υποτροφία πάλι του Ι.Κ.Υ. μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και μελέτησε τη σύγχρονη γλωσσολογία και δευτερευόντως την κλασική φιλολογία. Από το Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana των ΗΠΑ πήρε τα πτυχία Master of Arts και Ph.D. στη Γλωσσολογία. Δίδαξε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana, στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευση στη ΣΕΛΜΕ και στα Π.Ε.Κ. Αθηνών. Έλαβε ενεργό μέρος σε πολλά συμπόσια και σεμινάρια γλωσσολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη και στην Αμερική. Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, γυμνασιάρχη, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατόν πενήντα μελέτες και άρθρα γλωσσολογικού και φιλολογικού περιεχομένου. Επίσης, έχει συγγράψει περισσότερα από σαράντα (40) βιβλία.