Οπτικά δίκτυα τεχνολογίας WDM

Τοπικά και μητροπολιτικά δίκτυα
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2005
ISBN:
9789602098714
Σελίδες:
359
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Οπτικά δίκτυα τεχνολογίας WDM
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οπτικά δίκτυα τεχνολογίας WDM
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια αξιόλογη και περιεκτική καταγραφή των πολυκυματικών τοπικών δικτύων, και περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο αυτό. Απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και ανθρώπους που ασχολούνται με τη σχεδίαση και τη λειτουργία οπτικών τοπικών δικτύων. Επιπλέον περιλαμβάνει μια εκτενή και άρτια εισαγωγή σε πιο γενικά ζητήματα που σχετίζονται με την οπτική δικτύωση, όπως είναι τα οπτικά δίκτυα πρώτης γενιάς, οι υπόλοιπες κλάσεις των οπτικών δικτύων δεύτερης γενιάς και οι υποκείμενες οπτικές τεχνολογίες.
Η οπτική πολύπλεξη με διαίρεση μήκους κύματος (WDM) είναι η πιο δημοφιλής τεχνική για την αύξηση του παραλληλισμού των μεταδόσεων στο δίκτυο, αφού αξιοποιεί αποδοτικά το τεράστιο εύρος ζώνης που διαθέτει η οπτική ίνα. Η τεχνική αυτή αναμένεται να εξελιχθεί σε κινητήριο δύναμη για την υλοποίηση τοπικών δικτύων με υψηλές επιδόσεις. Το βιβλίο εστιάζει στην εφαρμογή της οπτικής δικτύωσης τεχνολογίας WDM σε τοπικό επίπεδο.
- Παρουσιάζει τα κύρια ζητήματα που σχετίζόνται με την αρχιτεκτονική των οπτικών δικτύων WDM.
- Αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τα οπτικά δίκτυα WDM, όπως είναι η φυσική τοπολογία, η λογική τοπολογία και η δομή των κόμβων του δικτύου.
- Εξετάζει τη συνεχή πρόοδο στην τεχνολογία των οπτικών συσκευών, η οποία φέρνει τα τοπικά δίκτυα WDM όλο και πιο κοντά σε εμπορικές εφαρμογές.
- Παρουσιάζει αναλυτικά τα κύρια χαρακτηριστικά των πρωτοκόλλων ελέγχου προσπέλασης μέσου (MAC), καθώς και των διαφόρων προσαρμοσμένων πρωτοκόλλων.
Τίτλος βιβλίου:Οπτικά δίκτυα τεχνολογίας WDM
Υπότιτλος βιβλίου:Τοπικά και μητροπολιτικά δίκτυα
Τίτλος πρωτότυπου:Multiwavelength optical LANs
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδημητρίου, Γεώργιος Ι. (Συγγραφέας)
Τσιμούλας, Παρασκευάς Α. (Συγγραφέας)
Obaidat, Mohammad S. (Συγγραφέας)
Πομπόρτσης, Ανδρέας Σ. (Συγγραφέας)
Τσιμούλας, Παρασκευάς Α. (Μεταφραστής)
Παπάζογλου, Χρυσούλα (Μεταφραστής)
Μηλιώτης, Κωνσταντίνος (Μεταφραστής)
ISBN:9789602098714
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες