Ο Leonardo Da Vinci θεμελιωτής της επιστήμης του management
Ο γνωστός ως μέγιστος ζωγράφος της αναγέννησης Leonardo da Vinci υπήρξε ταυτόχρονα πολυεπιστήμων με μελέτες στην αστρονομία, γεωλογία, φυσική, μαθηματικά, ανατομία, φυσιολογία, ανθρωπολογία, ψυχολογία κ.α. Ήταν πρόδρομος του αυτοματισμού, της κυβερνητικής - πληροφορικής και ρομποτικής. Είχε μεγαλόπνοες επινοήσεις στον τομέα της πολεοδομίας, της αξιοποίησης της γης και της κατασκευής διωρύγων. Υπήρξε έμπορος και επιχειρηματίας με τις σημερινές έννοιες και επιδίωκε να αποσπά υψηλές αμοιβές για τα έργα του και ακόμα διετέλεσε manager της πράξης με έντονη οργανωτική-διοικητική δραστηριότητα. Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στο να εμπνευσθεί και να διατυπώσει ένα σύστημα, επιστημονικής οργάνωσης της εργασίας με τη μέτρηση των κινήσεων και του χρόνου, ανώτερο του Fr. W. Taylor που θεωρούνταν ως ο πατέρας της επιστημονικής οργάνωσης και της επιστήμης του management. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη, επομένως, η άποψή μας ότι ο Leonardo da Vinci υπήρξε ο απώτερος θεμελιωτής της επιστήμης και της τεχνικής του management.

Ζούρας, Παντελής Ι.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1966 και ήρθε στην Αθήνα το 1971, όπου και κατοικεί από τότε.
Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αγάπησε ιδιαίτερα την παιδική λογοτεχνία. Εργάζεται ως θεολόγος καθηγητής στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και τον ελεύθερο χρόνο του γράφω βιβλία για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Η αγάπη του για την εκπαίδευση τον παρακίνησε να συμμετάσχει στη συγγραφή των καινούριων βιβλίων των θρησκευτικών για τα παιδιά της τρίτης και τετάρτης δημοτικού, που διδάσκονται στα σχολεία από το Σεπτέμβριο του 2006.
Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη και έχει δυο παιδιά, το Θοδωρή και τη Μαρία.