Το Βυζάντιο φλέγεται

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Γκοβόστης
Έτος:
2006
ISBN:
9789602709535
Σελίδες:
415
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το Βυζάντιο φλέγεται
Τιμή εκδότη:€17,67
Η τιμή μας: €15,90
στο καλάθι
Το Βυζάντιο φλέγεται
"Είναι ένα πανέξυπνο μυθιστόρημα. Εξετάζει τη φύση της δοξασίας, της πίστης (και της απάτης) με τόση γνώση και τόση σοφία όπως αν επρόκειτο για επιστημονική πραγματεία για τα ίδια θέματα. Αν προσθέσουμε μια πλούσια και γοητευτική αφήγηση, ένα συμπαγές μυστήριο και μερικές εκπλήξεις, έχουμε ένα βιβλίο που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη."
(Booklist)
"Ζωγραφίζοντας μια συναρπαστική εικόνα του Βυζαντίου του 6ου αιώνα, οι Reed και Mayer ζωντανεύουν αριστοτεχνικά τις μηχανορραφίες της Αυλής και τη σύγκρουση θρησκευτικών δοξασιών στην πρωτεύουσα του Χριστιανισμού, την Κωνσταντινούπολη..."
(Publishers Weekly).
Ο Ιωάννης ο Ευνούχος, Πραιπόσιτος του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού, είναι ικανότατος στο να βαδίζει στα δόλια μονοπάτια των αυλικών μηχανορραφιών. Αλλά ακόμη κι αυτός μπορεί να γλιστρήσει όταν του παρουσιάζεται ένα νέο πρόβλημα: Γιατί ένας άγιος άνθρωπος ψηλά στον στύλο του να πάρει φωτιά κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας; Σύντομα θα καούν και θα βρουν τον ίδιο φριχτό θάνατο κι άλλοι στυλίτες. Ο Ιωάννης, που μόλις πριν από δύο χρόνια είχε διαλευκάνει μια πολύπλοκη περίπτωση δολοφονίας στο Έγκλημα στο Βυζάντιο, βρίσκει ότι οι έρευνές του υπονομεύονται από έναν ειδωλολάτρη φιλόσοφο, δάσκαλό του από τα παλιά, και έναν αιρετικό χριστιανό προφήτη, που οι εκβιαστικές του απαιτήσεις κινδυνεύουν να σημάνουν την πτώση της Αυτοκρατορίας.
Κατόπιν, γίνεται μια δολοφονία κοντά στο σπίτι του και ο Ιωάννης έχει μόνο λίγες μέρες στη διάθεσή του για να εξιχνιάσει την υπόθεση πριν οι φίλοι του, ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός και η ίδια η πόλη καταστραφούν.
Μια σειρά από ενδιαφέροντες ήρωες -μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που έχει εγκαταλείψει τον άντρα της, υπηρέτες, στρατιώτες, ματρόνες και γιατροί, ένας διαβολικός ακόλουθος της Αυλής και ένας πλούσιος γαιοκτήμονας, για να μην αναφέρουμε την άσπονδη "φίλη" του Ιωάννη, την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα- και μία συναρπαστική πλοκή, ομορφαίνουν αυτή την πλούσια, εξωτική ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Το Βυζάντιο φλέγεται
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Two for Joy
Εκδότης:Γκοβόστης
Συντελεστές βιβλίου:Mayer, Eric (Συγγραφέας)
Reed, Mary (Συγγραφέας)
Γεωργίου, Γ. Α. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602709535
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες