Τα εκατό βιβλία με τη μέγιστη επιρροή στην πορεία της ανθρωπότητας

Εκδότης:
Φυτράκη
Έτος:
2006
ISBN:
9789605354480
Σελίδες:
640
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα εκατό βιβλία με τη μέγιστη επιρροή στην πορεία της ανθρωπότητας
Τιμή εκδότη:€29,00
Η τιμή μας: €20,30
Τα εκατό βιβλία με τη μέγιστη επιρροή στην πορεία της ανθρωπότητας
Τα εκατό βιβλία που αναλύονται εδώ έχουν αλλάξει ριζικά την πορεία του πολιτισμού, είτε εμπνέοντας εκατομμύρια πιστούς ("Βίβλος", "Κοράνι"), είτε φτάνοντας στο απόγειο της καλλιτεχνικής έκφρασης ("Ιλιάδα", "Οδύσσεια", Σαίξπηρ), είτε ανοίγοντας το δρόμο για επιστημονικές ανακαλύψεις τεράστιας σημασίας ("Η Καταγωγή των Ειδών" του Δαρβίνου, "Η Θεωρία της Σχετικότητας" του Αϊνστάιν), είτε επαναπροσδιορίζοντας τις απόψεις για την ανθρώπινη φύση ("Ψυχολογικοί Τύποι" του Γιουνγκ και "Η Ερμηνεία των Ονείρων" του Φρόιντ), ή μεταβάλλοντας για πάντα το παγκόσμιο πολιτικό τοπίο (η "Πολιτεία" του Πλάτωνα, "Τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" του Πέιν).
Κάθε βιβλίο (που καταχωρίζεται σε χρονολογική σειρά) συνοδεύεται από μια ιστορική επισκόπηση και από πληροφορίες για το συγγραφέα και το έργο του. Αναλύεται η επιρροή του βιβλίου στη σύγχρονη ζωή καθώς και οι λόγοι για τους οποίους συμπεριλήφθηκε στον τόμο αυτό.
Αυτά τα βιβλία διαμόρφωσαν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή - προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Όλα μαρτυρούν τη γνήσια δύναμη της γραπτής έκφρασης.
Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει και μία αναφορά στα 100 απαγορευμένα βιβλία, τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως αριστουργήματα της λογοτεχνίας, της επιστήμης και της φιλοσοφίας.
Τίτλος βιβλίου:Τα εκατό βιβλία με τη μέγιστη επιρροή στην πορεία της ανθρωπότητας
Τίτλος πρωτότυπου:The 100 most influential books ever written
Εκδότης:Φυτράκη
Συντελεστές βιβλίου:Seymour - Smith, Martin (Συγγραφέας)
Πανταζή, Φανή (Μεταφραστής)
ISBN:9789605354480
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες