Ο βασιλιάς των αριθμών

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604104185
Σελίδες:
454
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο βασιλιάς των αριθμών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο βασιλιάς των αριθμών
Η Ρέα Σταθοπούλου, συγγραφέας του επιτυχημένου μυθιστορήματος "Οι ποδηλάτισσες" ("Ωκεανίδα" 2004), πλάθει τον εμβληματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου που ζει τη μεγάλη ιστορία με την απλότητα όσων αγαπάνε τη ζωή. "Όταν ο Νίκος Παλαιόπουλος, ο πατέρας μου, πήρε την ελληνική υπηκοότητα, έβγαλε την τουρκική του ταυτότητα -το νουφούσι, όπως το λέγαμε- και μου την έδωσε να τη φυλάξω ως ενθύμιο", λέει η συγγραφέας. "Το νουφούσι αυτό μου έδωσε την έμπνευση για ένα μυθιστόρημα και μαζί με τις αφηγήσεις του πατέρα μου ήταν η πρώτη ύλη που μου πρόσφερε τον κεντρικό άξονα της ιστορίας".
Τον βάφτισαν "Βασιλιά των Αριθμών". Τον έλεγαν όμως Παντελή και η ζωή του υπήρξε ταυτισμένη με τη ζωή του ελληνισμού της Πόλης. Γεννημένος στα χρόνια της επανάστασης των Νεοτούρκων, έζησε όλα τα επεισόδια του δράματος του 20ού αιώνα. Και έχασε τα πάντα, εκτός από την αγάπη του για ζωή, την ψυχή του και το παλιό δελτίο της τουρκικής του ταυτότητας με τις ξεθωριασμένες σφραγίδες, τα ίχνη που άφησαν στο χαρτί τα περασμένα.
"Με απασχολεί πολύ το θέμα της καταγωγής, της ρίζας μας και των καταβολών μας", λέει η Ρέα Σταθοπούλου. "Επίσης, έχω μια εμμονή με το μοιραίο, αυτό που συμβαίνει καμιά φορά σαν αποτέλεσμα παράδοξων συγκυριών, σαν αλυσιδωτή αντίδραση συμβάντων, τα οποία γυρίζουν σαν κλειδούχοι τις γραμμές της ζωής μας και της αλλάζουν κατεύθυνση".
Τίτλος βιβλίου:Ο βασιλιάς των αριθμών
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Σταθοπούλου Ρέα (Συγγραφέας)
Θεοδωρόπουλος, Τάκης, 1954- (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604104185
Σειρά εκδότη:Έλληνες Συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες