Αποζητώντας την ενότητα στην πολυμορφία

Οι απαρχές της Ευρωπαϊκής Ενότητας από το τέλος του Μεσαίωνα ως τη Γαλλική Επανάσταση
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2005
ISBN:
9789608873117
Σελίδες:
246
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αποζητώντας την ενότητα στην πολυμορφία
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
Αποζητώντας την ενότητα στην πολυμορφία
Το κρίσιμο ζήτημα της ευρωπαϊκής ενότητας, οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις των ευρωπαϊκών κρατών συνεχίζει και σήμερα να είναι το κορυφαίο πρόβλημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Οι διαφωνίες για το ευρωσύνταγμα υποδηλώνουν τη σημασία του θέματος και το εύρος των διαφορετικών απόψεων.
Το θέμα του βιβλίου αυτού είναι οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών κατά την πρωιμότερη περίοδο της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.
Η εξάπλωση κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου και τις πρώτες του 19ου αιώνα του εθνικού φαινομένου στην Ευρώπη επηρέασε τόσο βαθειά τις μετέπειτα κεντρομόλες και, ακόμα περισσότερο, τις κεντρόφυγες τάσεις, ώστε να μεταλλαχθούν αισθητά οι ως τότε βασικοί συντελεστές του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος.
Ο συγγραφέας ταξινομεί τις τάσεις που σημάδεψαν ορισμένες περιόδους της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Ευρώπης, από το τέλος του Μεσαίωνα ως τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης.
Διερευνά τους παράγοντες που άλλοτε επηρέαζαν τη σύγκλιση των ευρωπαϊκών χωρών και άλλοτε συντελούσαν στην απόκλισή τους, σχολιάζοντας θεσμούς, διακρατικές πράξεις, πολιτικές πρωτοβουλίες, ιδεολογίες και αντιλήψεις που στοιχειοθετούν τις απαρχές της ιστορίας της ευρωπαϊκής ενότητας.
Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο, το κενό που υπάρχει στην ελληνική ιστοριογραφική παραγωγή σχετικά με τα ζητήματα των συγκλίσεων και των αποκλίσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών κατά την πρωιμότερη περίοδο της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Αποζητώντας την ενότητα στην πολυμορφία
Υπότιτλος βιβλίου:Οι απαρχές της Ευρωπαϊκής Ενότητας από το τέλος του Μεσαίωνα ως τη Γαλλική Επανάσταση
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Χασιώτης, Ιωάννης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608873117
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Σημείωση:Επανέκδοση: Παρατηρητής, 1998
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες