Διαγλωσσικές επιδράσεις στην αγγλική και η συμβολή της ελληνικής γλώσσας

Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2005
ISBN:
9789603334262
Σελίδες:
345
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαγλωσσικές επιδράσεις στην αγγλική και η συμβολή της ελληνικής γλώσσας
Τιμή εκδότη:€24,46
Η τιμή μας: €22,01
στο καλάθι
Διαγλωσσικές επιδράσεις στην αγγλική και η συμβολή της ελληνικής γλώσσας
Με την παρούσα εργασία, "Διαγλωσσικές επιδράσεις στην αγγλική και η συμβολή της ελληνικής γλώσσας", που συνδυάζει θεωρία και πράξη, ο καθηγητής Γιώργος Καναράκης καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, δίνοντας στον αναγνώστη ένα επιστημονικά βασισμένο και, ταυτόχρονα, εύληπτο έργο που πρώτον εξοικειώνει με τους μηχανισμούς της διαγλωσσικής επαφής και του γλωσσικού δανεισμού - ειδικά όσον αφορά το ρόλο τους στη διαχρονική δόμηση της αγγλικής γλώσσας - και δεύτερον του προσφέρει πρακτικές εξηγήσεις και παραδείγματα.
Το βιβλίο προορίζεται για όσους σπουδάζουν φιλολογία (ελληνική, αγγλική ή άλλη), για τους δασκάλους και σπουδαστές ξένων γλωσσών, καθώς και για εκείνους που έχουν την έφεση για βαθύτερη κατανόηση των ποικίλων θεμάτων του ενδιαφέροντος αυτού γνωστικού χώρου.
Ειδικά το πέμπτο κεφάλαιο καλύπτει τη διαχρονική επίδραση της Ελληνικής στην Αγγλική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η ελληνική γλώσσα αφενός αποτελεί την παλαιότερη πηγή γλωσσικών δανείων (άμεσων και έμμεσων) που δέχτηκε η Αγγλική κατά τη μακρά ιστορική της διαδρομή, και αφετέρου έχει συμβάλει ουσιαστικά και πολυδιάστατα στην εν γένει διαμόρφωση και εξέλιξη της αγγλικής ως τη σημερινή της μορφή.
Τίτλος βιβλίου:Διαγλωσσικές επιδράσεις στην αγγλική και η συμβολή της ελληνικής γλώσσας
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Καναράκης, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603334262
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες