Ο Μωρίς της "Τέχνης" και της τέχνης

Μνήμη Μωρίς Σλατιέλ
Εκδότης:
Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)
Έτος:
2008
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Ο Μωρίς της Τέχνης και της τέχνης
Τιμή εκδότη:€17,24
Η τιμή μας: €15,52
στο καλάθι
Ο Μωρίς της "Τέχνης" και της τέχνης
Για την συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατο του Μωρίς Σαλτιέλ σκεφτήκαμε να θυμίσουμε μέσα από μαρτυρίες φίλων και συνεργατών, φωτογραφικό υλικό, αλλά και άμεσα, από τις δημοσιεύσεις του, την δράση του στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας, την προσωπικότητά του.
Αυτή ήταν μόνο η εξωτερική αφορμή για την έκδοση του μικρού τόμου που κρατάτε στα χέρια σας.

Η διαπίστωση ότι με το πέρασμα του χρόνου και με το νέο πνεύμα της εποχής η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση στον τομέα του πολιτισμού εκλείπουν, επέβαλε να τονίσουμε το έργο του Μωρίς Σαλτιέλ στους χώρους που διακόνησε και υπηρέτησε, τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία "Τέχνη", τη Συντονιστική Επιτροπή Εκπολιτιστικών Σωματείων Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κρατκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα δύο του χαρακτηριστικά, όπως και η συνεργατικότητα, το πρακτικό και οργανωτικό πνεύμα, η επιμονή και η εργατικότητα για την επίτευξη των στόχων, η βάσανος των θεμάτων με ερωτήσεις στους ειδικούς, η δημιουργική γκρίνια και η ικανότητα να μετράει τους ανθρώπους, ήταν κάποιες από τις ιδιότητές του. Και πάνω απ’ όλα η έγνοια του για τους νέους και για την εξοικείωση των παιδιών με τις τέχνες.

Ο Μωρίς Σαλτιέλ ήταν ο άνθρωπος που έθεσε πάνω από την εβραϊκότητα την ελληνικότητά του και πάνω απ’ αυτήν τον υγιή τοπικισμό, πρώτα απ’ όλα η Θεσσαλονίκη. Και βέβαια, μέλημά του ήταν η δημιουργία υποδομών και θεσμών, όχι τα βραχύβια σύντομης λάμψης έργα...

(από τον πρόλογο του βιβλίου, Δημήτρης Ιωάννου)
Τίτλος βιβλίου:Ο Μωρίς της "Τέχνης" και της τέχνης
Υπότιτλος βιβλίου:Μνήμη Μωρίς Σλατιέλ
Εκδότης:Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)
ISBN 10:
ISBN 13:

Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση: 2008
Τόμος:
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες