Κόκκινα φώτα

Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2006
ISBN:
9789603256236
Σελίδες:
219
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κόκκινα φώτα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κόκκινα φώτα
Ένα Σαββατοκύριακο, στο τέλος του καλοκαιριού, ο Στηβ με τη Νάνσυ ξεκινούν για να πάρουν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση. Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς είναι ασφυκτική. Εξίσου ασφυκτική όμως είναι και η ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί το ζευγάρι κουβαλάει όλη την ένταση της καθημερινότητάς του. Η εμφάνιση ενός καταζητούμενου δραπέτη θα μετατρέψει το ταξίδι τους σε πραγματικό εφιάλτη.

Ο Σιμενόν έγραψε τα "Κόκκινα φώτα" το 1953, την εποχή που ζούσε στις ΗΠΑ (1945-1955), και το αφιέρωσε στην κόρη του Μαρί-Ζο που μόλις είχε γεννηθεί. Τελειώνοντας τη συγγραφή του μυθιστορήματος δήλωσε: "Αισθάνομαι τόσο εξουθενωμένος, σαν να οδηγούσα επί δέκα μέρες όπως ο Στηβ, μέσα στην ίδια ασφυκτική κυκλοφορία".

Είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει, με επιτυχία, σασπένς και ψυχογραφία χαρακτήρων. Είναι επίσης το μυθιστόρημα στο οποίο φαίνεται, κατεξοχήν, η διάδοση του Σιμενόν με Αμερικανούς ομότεχνούς του της σχολής του σκληρού (hartboiled) αμερικανικού μυθιστορήματος, όπως επίσης και με το όλο ύφος του φιλμ νουάρ.

Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2004 από τον σκηνοθέτη Σεντρίκ Καν, στην ταινία "Red Lights" με πρωταγωνιστές τους Carole Bouquet και Jean-Pierre Darroussin.
Τίτλος βιβλίου:Κόκκινα φώτα
Τίτλος πρωτότυπου:Feux rouges
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Simenon, Georges, 1903-1989 (Συγγραφέας)
Μακάρωφ, Αργυρώ (Μεταφραστής)
ISBN:9789603256236
Σειρά εκδότη:Αστυνομική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες