Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο

Εκδότης:
Πλατύπους
Έτος:
2005
ISBN:
9789606665011
Σελίδες:
477
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο
Σφυρηλατημένο από το εξαίσιο πετράδι, το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο είναι ένας από τους εντυπωσιακότερους θησαυρούς που φτιάχτηκαν από τον άνθρωπο -και ένα από τα πιο μυστηριώδη ιστορικά αινίγματα.
Το έκανε δώρο ο Φρειδερίκος Γουίλιαμ της Πρωσίας στον τσάρο Μεγάλο Πέτρο το 1717 μετά την υπογραφή της ρωσο-πρωσικής συμμαχίας.
Το 1755 μεταφέρθηκε στα ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης, όπου έμεινε για εκατόν εβδομήντα χρόνια. Η ομορφιά και η πολυτέλεια του το έκαναν να χαρακτηριστεί ως το Όγδοο Θαύμα του Κόσμου. Οι τσάροι το χρησιμοποιούσαν για να εντυπωσιάζουν τους ξένους πρέσβεις και για να εκθέτουν βασιλικούς θησαυρούς. Η σημερινή του αξία υπολογίζεται στα 250 εκατ. δολάρια.
Το 1941 τα ναζιστικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση. Κατόπιν εντολής του Χίτλερ το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο επιστρέφει στη Γερμανία.
Το 1945 το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο εξαφανίζεται...
Τώρα, το κυνήγι του θησαυρού ξαναρχίζει.
Όταν ο Κάρολ Μπόρια πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, αφήνει πίσω του στοιχεία για ένα μυστικό... για κάτι που ονομάζεται Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο.
Η κόρη του, η δικαστής Ρέιτσελ Κάτλερ, σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση για την αλήθεια αναχωρεί για τη Γερμανία ενώ ο πρώην σύζυγός της την ακολουθεί. Γρήγορα θα καταλάβουν πως οι ζωές τους απειλούνται. Παγιδευμένοι σε ένα παιχνίδι προδοσίας η Ρέιτσελ κι ο Πολ θα βρεθούν σε μια πορεία σύγκρουσης με τις δυνάμεις της απληστίας, της εξουσίας αλλά και της ίδιας της ιστορίας...
Τίτλος βιβλίου:Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο
Τίτλος πρωτότυπου:The Amber Room
Εκδότης:Πλατύπους
Συντελεστές βιβλίου:Berry, Steve (Συγγραφέας)
Σταθόπουλος, Πάνος (Μεταφραστής)
ISBN:9789606665011
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες