Το σύστημα λήψης αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική

Θεωρητικές προσεγγίσεις για το εσωτερικό και το διεθνές περιβάλλον
Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2006
ISBN:
9789600219791
Σελίδες:
183
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σύστημα λήψης αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
Το σύστημα λήψης αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική
Οι ενέργειες της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να διερευνώνται αποκλειστικά ως αποτέλεσμα αποφάσεων και να μην ενδιαφέρει ο τρόπος και η διαδικασία που λαμβάνονται αυτές. Ιδιαίτερα, όταν η διαδικασία λήψης αποφάσεων φαίνεται ότι αναπόδραστα, αν δεν προκαθορίζει, τουλάχιστον επηρεάζει αποφασιστικά το περιεχόμενο των αποφάσεων. Στόχος της ανάλυσης της εξωτερικής πολιτικής, συνεπώς, είναι όχι μόνον η ερμηνεία της συμπεριφοράς ενός συγκεκριμένου κράτους, αλλά και των ατόμων ή των ομάδων που διαμορφώνουν τις αποφάσεις και που ενεργούν στο όνομα του κράτους.
Η ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής είναι ένας κλάδος των διεθνών σχέσεων που έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες και επιδιώκει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
Πρώτον, στο "τι" ακριβώς είναι η εξωτερική πολιτική. Τι ακριβώς πρέπει να συμπεριλαμβάνει η ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής και με ποιους τρόπους και μεθόδους μπορεί να ερευνηθεί;
Δεύτερον, στο "γιατί" ακριβώς. Αναφέρεται στους εσωτερικούς και τους διεθνείς παράγοντες που διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική.
Τρίτον, στο "πως" ακριβώς. Επιδιώκεται, δηλαδή, να εξεταστεί η διαδικασία σχηματισμού λήψης των αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική.
Ο σκοπός του βιβλίου είναι διπλός. Κατά πρώτον, επιδιώκει να προσφέρει στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη επιστημονική διερεύνηση των κυριοτέρων παραγόντων του διεθνούς και του εσωτερικού περιβάλλοντος που προσιδορίζουν τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και, κατά δεύτερον, εξετάζει ενδελεχώς για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική.
Τίτλος βιβλίου:Το σύστημα λήψης αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητικές προσεγγίσεις για το εσωτερικό και το διεθνές περιβάλλον
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Τσαρδανίδης, Χαράλαμπος (Συγγραφέας)
Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Φορέας)
ISBN:9789600219791
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες