Εισαγωγή στην προληπτική συντήρηση των υφασμάτινων έργων τέχνης

Εκδότης:
Futura
Έτος:
2006
ISBN:
9789606654084
Σελίδες:
78
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην προληπτική συντήρηση των υφασμάτινων έργων τέχνης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εισαγωγή στην προληπτική συντήρηση των υφασμάτινων έργων τέχνης
Η ενδυμασία είναι μέρος της ψυχοσωματικής έκφρασης κάθε ατόμου χωριστά, αλλά και του κοινωνικού συνόλου στο οποίο ανήκει. Η ενδυματολογική ποικιλία (π.χ. εκκλησιαστικά ή ιστορικά ενδύματα) εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες, που αφορούν σε θρησκευτικές (λειτουργικού τύπου), παραδοσιακές και καθημερινές περιστάσεις.

Τα υφάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτών των ενδυμάτων, συνδυάζουν ποικιλία υλικών. Τα υλικά αυτά, όπως είναι οι συνθετικές ή οι φυσικές ίνες, οι μεταλλικές ίνες, το χαρτί (που χρησιμοποιείται για την δημιουργία ανάγλυφης επιφάνειες και οι βαφές, καθώς διαθέτουν διαφορετικές χημικές και φυσικές ιδιότητες, "συμπεριφέρονται" διαφορετικά κάτω από τις εναλλαγές των περιβαλλοντικών συνθηκών, στους χώρους όπου είναι αποθηκευμένα. Τα υλικά αυτά είναι όμως αναγκαίο να διατηρηθούν, έτσι ώστε ο χρόνος να περάσει από "πάνω τους" όσο το δυνατόν "ανώδυνα". Άλλωστε, αφού ένας από τους σκοπούς της τέχνης είναι η διαχρονικότητα, το βιβλίο αυτό πράττει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε η προσπάθεια μας για την επίτευξη του σκοπού αυτού να γίνει πιο εύκολη.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην προληπτική συντήρηση των υφασμάτινων έργων τέχνης
Εκδότης:Futura
Συντελεστές βιβλίου:Καρύδης, Χρήστος Χ. (Συγγραφέας)
Παπαρούνης, Μιχάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789606654084
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006
Σημείωση:Πρόλογος: Ελένη Ιωακείμογλου, καθηγήτρια στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου, καθηγήτρια Ιστορικής & Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Διακόσμηση, Χειροτεχνία, Μόδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες