Αντώνης ο ιερόδουλος

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εμπειρία Εκδοτική
Έτος:
2006
ISBN:
9789604171576
Σελίδες:
220
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αντώνης ο ιερόδουλος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αντώνης ο ιερόδουλος
Η ιστορία ξεκινά να εκτυλίσσεται σε ένα συντηρητικό χωριό της Μάνης. Ο Αντώνης, που είδε ένα βράδυ τη μητέρα του να παρατά την οικογένειά της και να φεύγει με έναν άλλο άντρα, μεγαλώνει με τη γιαγιά του, μια αυταρχική γυναίκα που επεμβαίνει διαρκώς στις ζωές των άλλων, και με τον πατέρα του, ο οποίος μετά από κάποια χρόνια αποφασίζει να παντρευτεί μία πολύ μικρότερή του γυναίκα. Το περιβάλλον στο σπίτι αρχίζει να γίνεται τόσο ασφυκτικό για το νεαρό, που η μόνη του επιθυμία είναι να πάρει την κοπέλα του και να φύγουν για την Αθήνα για μια καλύτερη τύχη. Όταν όμως αυτή αρνείται να τον ακολουθήσει, φοβούμενη τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης, ο Αντώνης αποφασίζει να φύγει μόνος του και ορκίζεται να εκδικηθεί όλες τις γυναίκες που αποτέλεσαν την αιτία της απόλυτης μοναξιάς του.
Τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα είναι δύσκολα, κάνει όποια δουλειά πέφτει στο δρόμο του, προσπαθεί να γίνει ηθοποιός, δεν τα καταφέρνει, μέχρι που κάποια στιγμή τον προσεγγίζει κάποιος από το χώρο της μόδας και τον πείθει να γίνει μοντέλο. Μέσα από αυτόν το χώρο, αποκτά γνωριμίες με πλούσιες γυναίκες που τον πληρώνουν αδρά για λίγες ώρες συντροφιάς. Είναι η ευκαιρία που πάντα έψαχνε. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει πως εκδικείται όλο το γυναικείο φύλο. Το καρνέ του περιλαμβάνει πια μία τεράστια λίστα ονομάτων γυναικών που είναι σε θέση με ένα του βλέμμα να του εξασφαλίσουν μια άνετη και σίγουρη ζωή.
Μέχρι που στη ζωή του έρχεται σαν άνεμος η Έλσα που θα σαρώσει τη μέχρι τώρα "τακτοποιημένη" ζωή του. Γιατί ο έρωτας δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη...
Τίτλος βιβλίου:Αντώνης ο ιερόδουλος
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εμπειρία Εκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Τζήκα, Έλενα, 1975- (Συγγραφέας)
ISBN:9789604171576
Σειρά εκδότη:Διαδρομή στη Σύγχρονη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες