Τα ελληνικά ναυπηγεία

1956-1985
Εκδότης:
Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)
Έτος:
2004
ISBN:
9789602011744
Σελίδες:
219
Τα ελληνικά ναυπηγεία
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Τα ελληνικά ναυπηγεία
Στόχος του βιβλίου είναι να περιγράψει την πορεία των "Ελληνικών Ναυπηγείων" από την ίδρυσή τους, το 1956, έως την κρατικοποίησή τους το 1985. Αποτελεί μια πρώτη απόπειρα καταγραφής των διεργασιών που οδήγησαν στην ακμή της επιχείρησης και μετέπειτα στην κρίση και την κρατικοποίησή της.
Τα "Ελληνικά Ναυπηγεία" ιδρύθηκαν από τον Σταύρο Νιάρχο και ήταν η πρώτη μεγάλη ναυπηγική μονάδα που θεμελιώθηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Επιπλέον, για μεγάλο διάστημα ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της χώρας με βάση τον αριθμό των απασχολουμένων και μια από τις μεγαλύτερες με βάση τα ίδια κεφάλαια. Από τα "Ελληνικά Ναυπηγεία" καθελκύστηκε το πρώτο ποντοπόρο πλοίο που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα καθώς και μια σειρά άλλα σκάφη. Οι επιδόσεις του ναυπηγείου το ανέδειξαν σε ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και έφεραν την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών με σημαντική ναυπηγική δραστηριότητα.
Η έρευνα στηρίχθηκε σε αρχειακό υλικό που διέθεσε ο κος Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, πρόεδρος των "Ελληνικών Ναυπηγείων" κατά την εξεταζόμενη περίοδο, το Αρχείο Βοβολίνη και το Ε.Λ.Ι.Α. Σημαντικά στοιχεία αντλήθηκαν επίσης από τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, μελέτες του ΚΕΠΕ, του πολιτιστικού Τεχνολογικού Ιδρύματος της ΕΤΒΑ κ.λπ.
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία του κυρίου Κ. Δρακόπουλου, ο οποίος εκτός από τη διάθεση του προσωπικού του αρχείου παρείχε πολύτιμες συμβουλές καθ' όλη τη διάρκεια του έργου.



Τίτλος βιβλίου:Τα ελληνικά ναυπηγεία
Υπότιτλος βιβλίου:1956-1985
Εκδότης:Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)
Συντελεστές βιβλίου:Σαχινίδης, Φίλιππος (Συγγραφέας)
ISBN:9789602011744
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία του κυρίου Κ. Δρακόπουλου
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εμπόριο, Μεταφορές, Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες