Φωτισμός και αρχιτεκτονική

Μελέτη, εσωτερικοί χώροι, εξωτερικοί χώροι, τεχνολογίες, εξοικονόμηση ενέργειας
Εκδότης:
Κτίριο
Έτος:
2006
ISBN:
9789608842748
Σελίδες:
152
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φωτισμός και αρχιτεκτονική
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Φωτισμός και αρχιτεκτονική
Το βιβλίο "Φωτισμός και Αρχιτεκτονική" περιλαμβάνει κείμενα του μελετητή αρχιτεκτονικού φωτισμού Θεόδωρου Κοντορήγα και έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία, αφού είναι η πρώτη έκδοση με θέμα τον αρχιτεκτονικό φωτισμό στην Ελληνική γλώσσα.
Το φως, φυσικό και τεχνητό, αποτελεί το κύριο μέσο με το οποίο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του. Το φως είναι απαραίτητο για τη ζωή, απαραίτητο για την ευεξία και την υγεία των ανθρώπων, αλλά και για όλες τις δραστηριότητες τους. Στο κτισμένο περιβάλλον το φως αποτελεί αναγκαίο στοιχείο μελέτης, εφόσον "πλάθεται" και "κατευθύνεται" από τα δομικά στοιχεία και συγχρόνως επιδρά επάνω τους αποφασιστικά τονίζοντας τις υφές και τον όγκο τους.
Σε κάθε μεγάλο ιδιωτικό ή δημόσιο έργο η παρουσία του μελετητή φωτισμού κρίνεται απαραίτητη. Η εξειδικευμένη εργασία του μελετητή φωτισμού συνδυάζει δημιουργικά την τεχνολογία και την τέχνη του αρχιτεκτονικού φωτισμού με κύριο στόχο την αρμονική ενσωμάτωση του φωτισμού στην αρχιτεκτονική του έργου, την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του χώρου και τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας για όσους ζουν, εργάζονται ή απλά χρησιμοποιούν ένα χώρο.
Στο βιβλίο αναπτύσσονται, εκτός από τις βασικές αρχές φωτομετρίας, όπως οι βασικές φωτομετρικές μονάδες και οι πηγές τεχνητού φωτός, χρήσιμα στοιχεία για τη μελέτη εσωτερικών χώρων, όπως ξενοδοχείων, χώρων εργασίας, μουσείων, καταστημάτων κατοικιών, εξωτερικών χώρων όπως πλατειών, πάρκων, μνημείων κ.ά. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με λεπτομερή αναφορά στις σύγχρονες τεχνολογίες φωτισμού και στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Η νέα αυτή έκδοση με το αναλυτικό περιεχόμενο και τις ιδέες που προσφέρονται μέσα από τις έγχρωμες φωτογραφίες της, πιστεύεται ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε μελετητή - δημιουργού που επιθυμεί να αναδείξει και να "ζωντανέψει" το έργο του, καθιστώντας το συγχρόνως λειτουργικό, οικονομικό και φιλικό στους χρήστες του.
Τίτλος βιβλίου:Φωτισμός και αρχιτεκτονική
Υπότιτλος βιβλίου:Μελέτη, εσωτερικοί χώροι, εξωτερικοί χώροι, τεχνολογίες, εξοικονόμηση ενέργειας
Εκδότης:Κτίριο
Συντελεστές βιβλίου:Κοντορήγας, Θεόδωρος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608842748
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Γενικά Βιβλία > Διακόσμηση, Χειροτεχνία, Μόδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες