Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους (τ.1)

Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2007
ISBN:
9789606647369
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους
Τιμή εκδότη:€24,38
Η τιμή μας: €21,94
Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους (τ.1)
Όταν η επιχείρηση κάνει τις στρατηγικές της επιλογές σε σχέση με τις αγορές και τα προϊόντα, προχωράει σε επενδύσεις.
Στη συνέχεια, ανάλογα με τις συγκυρίες τις αξιοποιεί στο πλαίσιο της στρατηγικής της και με τις δυνατότητες που της επιτρέπει το εγκατεστημένο δυναμικό της.
Σε αυτή τη φάση επικρατεί η βραχυπρόθεσμη λογική. Αξιοποίηση των ευκαιριών.
Το επαγγελματικό management πρέπει να έχει ποσοτικές πληροφορίες και λογικά οικονομικά σχήματα σκέψης όπου θα τις εντάσσει για να τις αξιοποιεί προκειμένου να διοικεί αποτελεσματικά.
Οι βραχυχρόνιες αποφάσεις, αξιοποίησης των ευκαιριών με τα ήδη διαθέσιμα μέσα, στηρίζονται σε προβλέψεις πωλήσεων και στην κοστολόγηση.
-Πώς συλλέγονται τα στοιχεία τους;
-Πώς τα επεξεργαζόμαστε για να μας δώσουν τις πληροφορίες που κάθε φορά χρειαζόμαστε;
-Πώς αυτές χρησιμοποιούνται στη λήψη αποφάσεων;
Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά αυτό το βιβλίο, "Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους", γραμμένο με προσοχή από έναν από τους πλέον καταρτισμένους και έμπειρους μελετητές των κοστολογικών συστημάτων ως εργαλείων για τη λήψη αντικειμενικών αποφάσεων αξιοποίησης του δυναμικού στα μεταβαλλόμενα εμπορικά περιβάλλοντα, με στόχο την υψηλή αποδοτικότητα του κεφαλαίου χάρη στην efficiency , από την πλευρά του κόστους και τελικά του κέρδους. Διότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της αποτελεσματικότητας: η μικρή απασχόληση κεφαλαίου, ο παρανομαστής του δείκτη της αποδοτικότητας, που στηρίζεται στην οργάνωση για γρήγορο γύρισμα των κυκλοφορούντων, θέμα που θα μελετηθεί σε άλλο βιβλίο της σειράς:
"Η Βιβλιοθήκη του Οικονομικού".
Στόχος της παραπάνω σειράς είναι να δοθούν με τρόπο κατανοητό (και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί τα θέματα αυτά είναι από τη φύση τους δύσκολα), επιστημονικά ορθές και πρακτικά αξιοποιήσιμες γνώσεις σε στελέχη που έχουν διαπιστώσει την ανάγκη, προς όφελος της καριέρας τους και των επιχειρήσεων όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους, της διά βίου πλέον εκπαίδευσης.
Τα θέματα των βιβλίων έχουν προσεκτικά επιλεγεί έτσι ώστε να είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Το περιεχόμενό τους όχι μόνο έχει στηριχθεί σε εξαιρετική βιβλιογραφία, αλλά έχει παρουσιασθεί και συζητηθεί, κατά τη διάρκεια- εκατοντάδων Σεμιναρίων, με διακεκριμένους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να επιλεγούν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και εργαλεία εξακριβωμένης εφαρμοσιμότητας.
Τα παραπάνω, αν συνδυασθούν και με την πολυετή εμπειρία Consulting του συγγραφέα, τεκμηριώνουν την πεποίθησή μας για την αξία της Σειράς που βασίζεται στην επιλογή θεμάτων που εν- διαφέρουν τη ζωντανή επιχείρηση, στην επιστημονική θεμελίωση και στην κατανοητή παρουσίασή τους.
Τα βιβλία της σειράς "Η Βιβλιοθήκη του Οικονομικού", μπορούν να φανούν χρήσιμα και στους φοιτητές, που επιθυμούν να δουν το πώς μπορεί η γενικής φύσης ακαδημαϊκή γνώση , που τους παρέχεται στο Πανεπιστήμιο, να αξιοποιηθεί στην πράξη της καθημερινής ζωής των επιχειρήσεων και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για πρακτικούς σκοπούς.
Τίτλος βιβλίου:Εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του κέρδους
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Μπέης, Ιωάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789606647369
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη του Οικονομικου
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Τόμος:1
Σημείωση:Επανέκδοση: Παρατηρητής, 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες