Ιστορία της σύγχρονης τέχνης

Ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2005
ISBN:
9789606645679
Σελίδες:
720
Ιστορία της σύγχρονης τέχνης
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €54,00
Ιστορία της σύγχρονης τέχνης
Το βιβλίο αυτό προσφέρει στον αναγνώστη, μέσα από το λόγο και την εικόνα, όλη την πορεία και το γίγνεσθαι της σύγχρονης τέχνης, βήμα προς βήμα.

Είναι ένα μεγαλειώδες έργο, που τεκμηριώνει απόλυτα τη διαπίστωση πως ο αιώνας που πέρασε αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιόδους όλων των εποχών για την τέχνη και την αρχιτεκτονική.

Το βιβλίο εξερευνά τις τάσεις απέναντι στα υλικά που χρησιμοποιούνται, στους αισθητικούς και εκφραστικούς στόχους, στις απόψεις για τον ρόλο της τέχνης και σε τρόπους συμμετοχής του θεατή, ή, στην περίπτωση της αρχιτεκτονικής, του χρήστη στον οποίο απευθύνεται το έργο τέχνης. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την ιδιαίτερη προσέγγιση που ακολουθεί το βιβλίο.

Το κύριο βάρος του βιβλίου περιστρέφεται γύρω από το πρόβλημα της «οπτικής» της σύγχρονης τέχνης. Η θέση του συγγραφέα είναι πως το μοναδικό αξιόπιστο στοιχείο για τη μελέτη της τέχνης είναι το ίδιο το έργο τέχνης. Οτιδήποτε έχει ειπωθεί γι’ αυτό, ακόμη και από τον ίδιο το δημιουργό του, μπορεί να είναι σημαντικό αλλά παραμένει δευτερεύον. Οτιδήποτε μπορούμε να μάθουμε για το περιβάλλον στο οποίο δημιουργήθηκε είναι επίσης σημαντικό, αλλά παραμένει και πάλι δευτερεύον. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο περιλαμβάνονται στο βιβλίο οι εικόνες όλων των έργων που συζητούνται. Για τον ίδιο λόγο ένα μεγάλο μέρος του κειμένου αφιερώνεται στην ανάλυση των έργων αυτών και στη λεπτομερή περιγραφή τους.

Το βιβλίο ασχολείται με την ανάπτυξη της σύγχρονης ζωγραφικής, γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, ενώ υπάρχουν αναφορές στις γραφικές τέχνες και στις τέχνες της σχεδίασης, όταν αυτές έχουν σημασία για το έργο ενός καλλιτέχνη ή μιας περιόδου.

Ο συγγραφέας ασχολείται κυρίως με την τέχνη του εικοστού αιώνα αλλά ένα μέρος της προσοχής του στρέφεται στις ρίζες της σύγχρονης τέχνης από το δέκατο ένατο αιώνα.

Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο, που συμπληρώνεται από εκτενέστατη βιβλιογραφία και 1417 φωτογραφίες από τις οποίες οι 319 είναι έγχρωμες και το οποίο απευθύνεται σε ένα ευρύτατο αναγνωστικό κοινό.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία της σύγχρονης τέχνης
Υπότιτλος βιβλίου:Ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία
Τίτλος πρωτότυπου:Contemporary Art History
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Arnason, H. H. (Συγγραφέας)
Κοκαβέσης, Φώτης (Μεταφραστής)
Παπανικολάου, Μιλτιάδης Μ. (Επιμελητής)
ISBN:9789606645679
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Σημείωση:Επανέκδοση: "Παρατηρητής"
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες