Η Γερμανία στις φλόγες

Ο βομβαρδισμός της Γερμανίας 1940-1945
Εκδότης:
Σοκόλη
Έτος:
2006
ISBN:
9789608264663
Σελίδες:
759
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η Γερμανία στις φλόγες
Τιμή εκδότη:€37,10
Η τιμή μας: €33,39
στο καλάθι
Η Γερμανία στις φλόγες
Ο βομβαρδισμός της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο διήρκεσε πέντε χρόνια και είναι ένα γεγονός που όμοιό του δεν συναντάται στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το ανατολικό τμήμα της Γερμανίας ερήμωσε, με τη διαφυγή και το διωγμό των κατοίκων από εκεί, και η χώρα γνώρισε τη μεγαλύτερη συμφορά μετά τον Τριακονταετή Πόλεμο. Περισσότερες από χίλιες πόλεις και χωριά βομβαρδίστηκαν. Σχεδόν ένα εκατομμύριο τόνοι βόμβες έπεσαν πάνω σε τριάντα εκατομμύρια πολίτες, κυρίως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Σ' όλη τη γερμανική επικράτεια, σημειώθηκαν εκρήξεις και ξέσπασαν πυρκαγιές. Υπήρξαν περισσότερα από μισό εκατομμύριο θύματα, ενώ πόλεις, που χρονολογούνταν από το Μεσαίωνα, υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές.
Βέβαια, ο πύρινος όλεθρος στο Αμβούργο και στη Δρέσδη έχει αποτυπωθεί στη μνήμη του γερμανικού έθνους και είναι ευρέως γνωστός. Ωστόσο, λίγα γνωρίζουμε για το τι πραγματικά συνέβη στο Πφόρτσχαϊμ, το Ντόρτμουντ, το Ντάρμστατ, το Κρέφελντ, και το Κάσελ, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις που έγιναν στάχτη. Έτσι, ο Βερολινέζος ιστορικός Γιεργκ Φρίντριχ, με το βιβλίο του αυτό, που έλειπε από τη σχετική βιβλιογραφία, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην παγκόσμια μνήμη. Βασιζόμενος σε πλήθος πηγών, περιγράφει την καταστροφική επιχείρηση που σχεδίασαν και εκτέλεσαν συστηματικά οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί, εναντίον των γερμανικών πόλεων.
Πάντως, το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο γερμανικός λαός ξεπλήρωσε έτσι τις θηριωδίες, ανά την Ευρώπη, του χιτλερικού καθεστώτος. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας: "Το έθνος που δοκίμασε πρώτο το πολεμικό μένος από τους αιθέρες, σε όλες του τις διαστάσεις, με συνέπεια την ερήμωσή του, ήταν το γερμανικό. [...] Ο Χίτλερ ήταν ένας καταστροφέας πόλεων, που το έργο του έμεινε ανεκπλήρωτο".
Τίτλος βιβλίου:Η Γερμανία στις φλόγες
Υπότιτλος βιβλίου:Ο βομβαρδισμός της Γερμανίας 1940-1945
Τίτλος πρωτότυπου:Der Brand: Deutschland im Bombenkrieg 1940-1945
Εκδότης:Σοκόλη
Συντελεστές βιβλίου:Jörg, Friedrich (Συγγραφέας)
Μπάρλου, Μάγια (Μεταφραστής)
Σοκόλη, Αθηνά (Επιμελητής)
ISBN:9789608264663
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2006
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες