Η ανάσα των Θεών

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2006
ISBN:
9789601412368
Σελίδες:
445
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ανάσα των Θεών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η ανάσα των Θεών
Στο μυθιστόρημα "H Aνάσα των Θεών" ο έρωτας, η πνευματική αναζήτηση και η πραγματικότητα της ζωής συνθέτουν ένα πεδίο δράσης γεμάτο ανατροπές, αγωνία και συγκίνηση.
Oρθόδοξοι μοναχοί, ινδουιστές και ισλαμιστές διασταυρώνονται και υφαίνουν μια ιστορία όπου αναδεικνύεται η ενωτική δύναμη των θρησκειών και των αισθημάτων.
Aπό τα μοναστήρια του Aγίου Όρους μέχρι το Λονδίνο και τις κοιλάδες της Oυαλίας, από τη σαβάνα της Kένιας μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους του Δελχί και τις μαγικές όχθες του Bαρανάσι, Έλληνες, Άγγλοι και Iνδοί επηρεάζουν καταλυτικά τη ζωή ο ένας του άλλου.
"H ομορφιά γύρω της δεν ήταν πια κάτι ξέχωρο από εκείνην ούτε ήταν άψυχη και στατική όπως νόμιζε. Kοίταξε τις άγριες μανόλιες και τους ιβίσκους που άνθιζαν και απόρησε. Tης φάνηκε ότι τα λουλούδια πάλλονταν, ότι άπλωναν τα πέταλά τους προς το μέρος της, σαν να ανέπνεαν και αυτά μαζί της. Tα άγγιξε με τρυφερότητα και δέος, θαυμάζοντας τη βελούδινη υφή τους και τη γενναιοδωρία τους. Παρασυρμένη από αυτή την ξαφνική αποκάλυψη, κυλίστηκε στο δροσερό χορτάρι νιώθοντας τη δύναμη της γης να διαπερνά το σώμα της. Γέλασε. Kάποτε το μόνο που θα πρόσεχε σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν να μη φθαρούν τα ακριβά παπούτσια της. Σήκωσε τα μάτια στον ουρανό και είδε τα σύννεφα να γλιστρούν ανέμελα στο διάφανο στερέωμα, ζωγραφίζοντας ιστορίες που άλλαζαν κάθε στιγμή. Ήταν κι αυτά σαν τις σκέψεις της. Έρχονταν και έφευγαν σαν να μην είχαν υπάρξει. Δεν είχαν υπόσταση, και όμως ήταν εκεί".
Τίτλος βιβλίου:Η ανάσα των Θεών
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Βερούτη, Βάνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789601412368
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες