Ένα υπέροχο ελάττωμα

Το στοίχημα του Καζανόβα: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604423897
Σελίδες:
310
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένα υπέροχο ελάττωμα
Εκτός κυκλοφορίας
Ένα υπέροχο ελάττωμα
Η δεκατετράχρονη Λουτσία γνωρίζει και ερωτεύεται το δεκαεπτάχρονο Τζιάκομο Καζανόβα στη Βενετία. Για το μεγαλύτερο εραστή όλων των εποχών η Λουτσία είναι ο πρώτος μεγάλος του έρωτας. Σχεδιάζουν μάλιστα να παντρευτούν το επόμενο καλοκαίρι. Αλλά η Λουτσία εξαφανίζεται. Πολλά χρόνια αργότερα, το 1758, ο Καζανόβα την ξαναβρίσκει αναπάντεχα στο Άμστερνταμ. Έχει οδηγηθεί στην πορνεία και πλέον "δεν είναι απλώς άσχημη, αλλά αποκρουστική".
Αυτή η προδοσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα στάση του Καζανόβα απέναντι στις γυναίκες. Στα "Απομνημονεύματά" του, ο Τζιάκομο αναφέρει ότι της φέρθηκε άδικα. Δεν αναρωτιέται όμως τι συνέβη. Γιατί η Λουτσία εξαφανίστηκε τότε και απαρνήθηκε την ευτυχία της; Πώς κατέληξε στο Άμστερνταμ, και μάλιστα ως πόρνη; Αυτά τα ζητήματα δεν απασχολούν τον Καζανόβα.
Απασχολούν όμως τον Ολλανδό συγγραφέα Άρτουρ Γιαπέν, ο οποίος σ' αυτό το βιβλίο ξετυλίγει την ιστορία της Λουτσία, με οδηγό τα ίδια τα "Απομνημονεύματα" του Καζανόβα και άλλα ντοκουμέντα της εποχής.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι από το Άμστερνταμ στη Βενετία, μια ευαίσθητη τοιχογραφία του 18ου αιώνα. Αλλά κυρίως: μια δυνατή αφήγηση για την αθωότητα και την εμπειρία, την αγάπη και τη θυσία - μέσα από τα μάτια της πρώτης αγάπης του Καζανόβα.
Τίτλος βιβλίου:Ένα υπέροχο ελάττωμα
Υπότιτλος βιβλίου:Το στοίχημα του Καζανόβα: Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Een schitterend gebrek
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Japin, Arthur (Συγγραφέας)
Μπαλτά, Ινώ (Μεταφραστής)
Μαραγκόπουλος, Άρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604423897
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία / Σύγχρονη Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες