Πελέ η αυτοβιογραφία

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2023
ISBN:
9789601621463
Σελίδες:
395
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πελέ η αυτοβιογραφία
Τιμή εκδότη:€19,50
Η τιμή μας: €17,55
Πελέ η αυτοβιογραφία
Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν ξέρουν μπάλα γνωρίζουν ποιος είναι ο Πελέ. Υπήρξε ο κορυφαίος μιας γενιάς Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που, κατά γενική ομολογία, άφησαν εποχή στο άθλημα. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Βραζιλίας. Πώς κατάφερε όμως αυτός ο άνθρωπος -που απλώς αγαπούσε το ποδόσφαιρο όπως τόσοι άλλοι- να γίνει ένα παγκόσμιο είδωλο; Ήταν απλά ο καλύτερος σ' αυτό που έκανε ή υπάρχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστιά που τον κάνουν να ξεχωρίζει; Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1940, σε μια φτωχή οικογένεια του Τρες Κορασόες της Βραζιλίας, το αγόρι, που αργότερα θα γινόταν ο Πελέ, μεγάλωσε παίζοντας ποδόσφαιρο στους δρόμους. Για δάσκαλο είχε το πατέρα του, ο οποίος είχε υπάρξει ικανότατος ποδοσφαιριστής πριν από ένα σοβαρό τραυματισμό που έβαλε τέλος στην καριέρα του.
Ο Πελέ γυάλιζε παπούτσια για να κερδίσει το χαρτζιλίκι του κι όταν -στα δεκαπέντε του- τον πήρε η Σάντος, η μητέρα του αναγκάστηκε να του ράψει ένα μακρύ παντελόνι. Μέχρι τότε φορούσε μόνο κοντά παντελονάκια. Το ταλέντο του προκάλεσε αμέσως αίσθηση και ο μέντοράς του, ο Βαλντεμάρ ντε Μπρίτο, επεσήμανε στους παράγοντες της Σάντος πως είχε ανακαλύψει αυτόν που θα γινόταν κάποτε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Και όπως αποδείχτηκε, είχε δίκιο.
O Πελέ έσπασε άπειρα ρεκόρ τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών αφηγείται εδώ την ιστορία της εκπληκτικής ζωής του και της μοναδικής του καριέρας. Ο Πελέ γράφει με σεμνότητα και χιούμορ, αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, διηγείται τις εμπειρίες του ως πολιτικού, ως πρέσβη του αθλητισμού, ως συμβόλου μιας ολόκληρης κουλτούρας. Η αυτοβιογραφία του Πελέ είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσει κάθε φίλαθλος αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν τα αληθινά ιδιοφυή πνεύματα που με τη δράση τους γράφουν Ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Πελέ η αυτοβιογραφία
Τίτλος πρωτότυπου:Pelé: The Autobiography
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Pelé (Συγγραφέας)
Χειμωνάς, Θανάσης (Μεταφραστής)
ISBN:9789601621463
Σειρά εκδότη:Ντοκουμέντα - Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2023
Σημείωση:Σε συνεργασία με τους: Ορλάντο Ντουάρτε, Άλεξ Μπέλλος.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες