Η στοά των αθώων

Εκδότης:
Διήγηση
Έτος:
2006
ISBN:
9789607951557
Σελίδες:
389
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η στοά των αθώων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η στοά των αθώων
Ο γνωστός πια στο ελληνικό κοινό επιθεωρητής Μικέλε Φερράρα, διοικητής της Άμεσης Δράσης της Φλωρεντίας, καλείται να εξιχνιάσει μια υπόθεση, στην οποία όλα είναι διαπραγματεύσιμα, εκτός από τη φιλία.
Μια δεκατριάχρονη πεθαίνει από υπερβολική δόση· μια ρεπόρτερ πρώτης γραμμής δολοφονείται ενώ ερευνά τις συνθήκες λειτουργίας των λατομείων μαρμάρου στη βόρεια Ιταλία· ένας άντρας βρίσκεται σκοτωμένος, θύμα ερωτικού πάθους κατά πάσα πιθανότητα· ο αδυσώπητος αγώνας ανάμεσα στην αλβανική μαφία και την Κόζα Νόστρα για τον έλεγχο της Τοσκάνης μαίνεται. Υποθέσεις ρουτίνας, από μια πρώτη ματιά, για τον διοικητή της Άμεσης Δράσης της Φλωρεντίας.
Ο επιθεωρητής Φερράρα όμως, πολύ γρήγορα θα ανακαλύψει ότι όλα αυτά τα επεισόδια, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, αποτελούν κομμάτι ενός κοινού παζλ βίας, που απρόσμενα τον αγγίζει σε προσωπικό επίπεδο. Ο καλύτερος φίλος του, βιβλιοπώλης Μάσιμο Βέργκα, έχει εξαφανιστεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και καταζητείται για φόνο. Ο Φερράρα θα πρέπει να παλέψει κόντρα στις ένοχες σιωπές, στην ομερτά των ισχυρών κύκλων της κοινωνίας και της εξουσίας, στη μασονία, και στα κυκλώματα της παιδεραστίας...
Ο Μικέλε Τζιούταρι παρασύρει ακόμη μια φορά τον αναγνώστη σε μια έρευνα με απρόβλεπτο τέλος, που όμως έχει την οσμή της πραγματικότητας· της πραγματικότητας που ο συγγραφέας ζει χρόνια τώρα ως επιθεωρητής της ιταλικής αστυνομίας.
Τίτλος βιβλίου:Η στοά των αθώων
Τίτλος πρωτότυπου:La loggia degli innocenti
Εκδότης:Διήγηση
Συντελεστές βιβλίου:Giuttari, Michele (Συγγραφέας)
Μαμαλούκας Δημήτρης (Μεταφραστής)
ISBN:9789607951557
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες