Η μετάβαση της Αθήνας

Εκδότης:
Futura
Έτος:
2005
ISBN:
9789606654060
Σελίδες:
275
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μετάβαση της Αθήνας
Τιμή εκδότη:€18,09
Η τιμή μας: €16,28
στο καλάθι
Η μετάβαση της Αθήνας
Ο στόχος του εικαστικού ερευνητικού εργαστηρίου "Η Μετάβαση της Αθήνας 2003-2004", που οργάνωσε το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης "a-station", ήταν η διαμόρφωση ενός δια- καλλιτεχνικού πεδίου έρευνας της μετάλλαξης της πόλης στα πλαίσια μιας συλλογικής εικαστικής διαδικασίας με την ανοικτή συμμετοχή αρχιτεκτόνων, εικαστικών, φωτογράφων, σκηνοθετών.
Το πεδίο έρευνας επικεντρώθηκε στην κατανόηση, τη διαχείριση και την καταγραφή των νέων χωρικών και κοινωνικών δεδομένων. Ο ορισμός του πεδίου δράσης, η εύρεση των μεθόδων εργασίας και η ανάπτυξη θεωρητικού λόγου αποτέλεσαν βασικούς άξονες για τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου αντίληψης των μεταβατικών αστικών συνθηκών. Οι επιτόπιες εικαστικές καταγραφές στα αστικά και ημιαστικά τοπία της Αθήνας προσανατολίστηκαν στην έρευνα των δομών της πόλης σε παράλληλους και διατέμνοντες χρόνους, στη διάρκεια της προετοιμασίας για την υποδοχή των ολυμπιακών αγώνων, καθώς και στη μετά των τεχνικών έργων εποχή.
Στα κείμενα της παρούσας έκδοσης διατυπώνονται οι σκέψεις των συμμετεχόντων εικαστικών σχετικά με τη μέθοδο της καταγραφής που επινοήθηκε και τις τρέχουσες επικρατούσες συνθήκες της κάθε περιοχής. Με την ανάπτυξη ενός διεισδυτικού θεωρητικού λόγου συνεισφέρουν "ανήσυχοι" συγγραφείς, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν την ιδιαίτερη οπτιική τους στο εγχείρημα της ανάγνωσης της Αθήνας.
Τίτλος βιβλίου:Η μετάβαση της Αθήνας
Εκδότης:Futura
Συντελεστές βιβλίου:Ντάφλος, Κώστας (Συγγραφέας)
Μπαρδή, Αντωνία (Συγγραφέας)
Μπούζας, Βασίλης (Συγγραφέας)
Δασκαλοθανάσης Νίκος (Συγγραφέας)
Λάσκαρης, Νικόλαος Ε. (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
Ντάφλος, Κώστας (Επιμελητής)
Κάλμπαρη, Χριστίνα (Επιμελητής)
ISBN:9789606654060
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2005
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες