Ιστορία Δ΄ δημοτικού
Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για το μαθητή, ώστε να κατανοήσει και να αφομοιώσει την ύλη του μαθήματος, και χρηστικό εργαλείο για τον εκπαιδευτικό και το γονιό, ώστε να ανταποκριθούν στο σύγχρονο πνεύμα διδασκαλίας της Ιστορίας, το οποίο εισάγεται με τα νέα σχολικά εγχειρίδια.
Περιλαμβάνει:
- Διάγραμμα με τις βασικές πληροφορίες κάθε μαθήματος, το οποίο αναδεικνύει τη λογική αλληλουχία τους καθώς και τις αιτιώδεις σχέσεις μεταξύ των γεγονότων
- Πρόσθετες πληροφορίες που κρίνονται απαραίτητες για την πληρέστερη κατανόηση του μαθήματος
- Λέξεις και φράσεις-κλειδιά που διευκολύνουν την αφήγηση του μαθήματος
-Επεξήγηση των βασικών εννοιών που διδάσκονται σε κάθε μάθημα
- Σχολιασμό των γραπτών και οπτικών πηγών του βιβλίου του μαθητή
- Απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου του μαθητή και στις ασκήσεις του τετραδίου εργασιών
- Ιδέες για διαθεματικές εργασίες και έρευνα στο πλαίσιο της τοπικής ιστορίας.
- Συμπληρωματικές ασκήσεις με τις απαντήσεις τους και παιχνίδια
- Ανακεφαλαιώσεις και κριτήρια αξιολόγησης με τις απαντήσεις τους
Τίτλος βιβλίου: | Ιστορία Δ΄ δημοτικού |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Στα αρχαία χρόνια |
---|
Εκδότης: | Μεταίχμιο |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Σβορώνου Ελένη (Συγγραφέας) Μιχίδη, Άννα (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789603759416 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Εκπαιδευτικά Βιβλία για το Δημοτικό | Σελίδες: | 455 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούλιος 2006 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Δ' Δημοτικού |

Gogol Nikolaj Vasilievic
Νικολάι Γκόγκολ (1809-1852). Γεννήθηκε στο χωριό Σοροτσίντσι, στην Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας. Η μητέρα του ήταν απόγονος Πολωνών γαιοκτημόνων και ο πατέρας του Κοζάκος, που είχε γράψει ορισμένα ποιήματα και θεατρικά έργα στα ουκρανικά και στα ρωσικά. Ο Γκόγκολ θεωρείται ο πατέρας του ρωσικού ρεαλισμού, το δε έργο του, με το λυρισμό, το χιούμορ και τη διεισδυτικότητά του, επηρέασε σημαντικά την εξέλιξη της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το 1828 πήγε στην πρωτεύουσα, Πετρούπολη, όπου τον περίμεναν αλλεπάλληλες απογοητεύσεις. Το πρώτο του βιβλίο, "Το ειδύλλιο" (1829), δέχτηκε αρνητικές κριτικές και η προσπάθειά του να γίνει ηθοποιός απέτυχε. Έγινε γνωστός με το βιβλίο "Ο επιθεωρητής" (1836) και η καθιέρωση ήρθε με τις "Νεκρές ψυχές" (1842), που τον έφεραν στην κορυφή των ρωσικών γραμμάτων. Άλλα έργα του είναι: "Το παλτό", "Το ημερολόγιο ενός τρελού", "Τάρας Μπούλμπα", "Η μύτη", "Τα παντρολογήματα", κ.ά.