Η Αγία Αικατερίνη Οίας

Ένας "άτρωτος" στους αιώνες πατριαρχικός σταυροπηγιακός ναός
Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2009
ISBN:
9789604641109
Σελίδες:
211
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Η Αγία Αικατερίνη Οίας
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Η Αγία Αικατερίνη Οίας
Η έκδοση αυτή παρουσιάζει έναν ιστορικό και σημαντικό ναό της Οίας με νέα ακριβή στοιχεία και έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ότι: α) ο ναός είναι πατριαρχικός - σταυροπηγιακός, β) έχει ιδρυθεί στις αρχές του 1600 και όχι το 1804 όπως πιστεύονταν μέχρι σήμερα, γ) παρά τους τρομερούς σεισμούς οι οποίοι συνέβησαν, από τον "καιρό του κακού", το 1650 έως τον καταστροφικό σεισμό του 1956, δεν υπέστη σαν από θαύμα ούτε μια ζημιά, μένοντας ολόρθος στους αιώνες, δ) το ξυλόγλυπτο τέμπλο του έχει αγιογραφηθεί από τον σημαντικό Κυκλαδίτη αγιογράφο Χριστόδουλο Καλέργη (1722), γεγονός άγνωστο μέχρι σήμερα στη βιβλιογραφία, ε) εικόνες του έχουν αγιογραφηθεί από γνωστούς σαντορινιούς ζωγράφους, μεταξύ των οποίων ο Εμμανουήλ Γουλιέλμου Δαρζέντας, του οποίου έργα πρωτοπαρουσιάζονται και στ) διαθέτει πατριαρχικό συγίλλιο με μολυβδόβουλο και πλήθος ιερών αντικειμένων ιδιαίτερης αξίας για την εκκλησιαστική ιστορία του νησιού.

Το βιβλίο θεωρείται ως ένα ποίημα συμβολής στην ιστορία της Σαντορίνης. Αφού πέρα από την παρουσίαση του ναού, εμπεριέχει συνοπτικά κείμενα για την Αρχαία Θήρα, τη Φραγκοκρατούμενη Σαντορίνη, την Εκκλησιαστική της, καθώς και αναλυτικούς χρονολογικούς πίνακες της ιστορίας του νησιού.

Η έκδοση κυκλοφορεί με εισαγωγικό σημείωμα του Φιλόλογου - Παλαιογράφου και μελετητή της Σαντορίνης, μέσω Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, Κύριου Αγαμέμνονα Τσελίκα.

Το βιβλίο διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εντυπωσιακές φωτογραφίες της Οίας. Εκατόν δέκα στο σύνολο, 14 εκ των οποίων έχουν τραβηχτεί από ελικόπτερο (άνωθεν).
Τίτλος βιβλίου:Η Αγία Αικατερίνη Οίας
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας "άτρωτος" στους αιώνες πατριαρχικός σταυροπηγιακός ναός
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Ανωμερίτης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Γαλανόπουλος, Γιάννης, 1976- , φωτογράφος (Φωτογράφος)
Γιαννέλος, Γιάννης (Φωτογράφος)
Ανωμερίτης, Γιώργος (Φωτογράφος)
Βασιλείου, Θανάσης Α. (Επιμελητής)
ISBN:9789604641109
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Σημείωση:Εισαγωγικό σημείωμα: Αγαμέμνονας Τσελίκας, φιλόλογος παλαιογράφος και μελετητής της Σαντορίνης.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες