Ιστορία των Βαλκανίων (τ.2)

20ός αιώνας
Εκδότης:
Πολύτροπον
Έτος:
2006
ISBN:
9789608354487
Σελίδες:
707
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορία των Βαλκανίων
Τιμή εκδότη:€41,35
Η τιμή μας: €37,22
στο καλάθι
Ιστορία των Βαλκανίων (τ.2)
Tο κλασικό αυτό σύγγραμμα της καθηγήτριας Barbara Jelavich (1923-1995), καλύπτει την ταραγμένη ιστορία της βαλκανικής χερσονήσου από τον 18ο μέχρι τις αρχές της τελευταίας εικοσαετίας του 20ού αιώνα. Το έργο είναι μια σύνθεση της ιστορικής διαδρομής των βαλκανικών λαών, διαπραγματευόμενο ακόμα με διεξοδικό τρόπο και τα θέματα που αφορούν κι άλλες ευρωπαϊκές περιοχές που έχουν σχέση με τα Βαλκάνια (την Αυστροουγγαρία, τις Μεγάλες Δυνάμεις, την Πολωνία κλπ).
Ο δεύτερος αυτός τόμος εστιάζει στον 20ό αιώνα. Εξετάζει την εδαφική ολοκλήρωση των βαλκανικών κρατών και τη συμμετοχή τους στους δύο Παγκόσμιους πολέμους, την άνοδο των αυταρχικών καθεστώτων του μεσοπολέμου, την Αντίσταση, την πάλη για την εξουσία μετά την Απελευθέρωση και την διαφοροποιημένη πορεία των βαλκανικών κρατών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τη διαμόρφωση των στρατιωτικο-πολιτικών μπλοκ του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Το έργο, πλούσιο σε αναφορές και τεκμηρίωση, καταφέρνει με συγκριτική μέθοδο και ψύχραιμη ανάλυση να υπερβεί τις συμπληγάδες της βαλκανικής ιστορίας και να προσφέρει ένα πολύτιμο εργαλείο στους αναγνώστες που θέλουν να καταλάβουν με κριτικό τρόπο το ιστορικό τοπίο της βαλκανικής περιοχής. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1983 και από τότε γνώρισε δεκάδες ανατυπώσεις, όντας πλέον ένα σημείο αναφοράς για την βαλκανική ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία των Βαλκανίων
Υπότιτλος βιβλίου:20ός αιώνας
Τίτλος πρωτότυπου:History of the Balkans: Twentieth Century
Εκδότης:Πολύτροπον
Συντελεστές βιβλίου:Jelavich, Barbara (Συγγραφέας)
Γιαννοπούλου, Σταυρούλα (Μεταφραστής)
Τσοκόπουλος, Βάσιας (Επιμελητής)
ISBN:9789608354487
Σειρά εκδότη:Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Τόμος:2/2
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες