Βέντα

Νουβέλα
Εκδότης:
Ηλέκτρα
Έτος:
2006
ISBN:
9789606627408
Σελίδες:
107
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βέντα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βέντα
Ο Φίλιππος, ένας νέος με όλα τα χαρακτηριστικά των ordinary people, ζει μια ήσυχη, «συνηθισμένη» ζωή, δουλεύοντας ως ηλεκτρολόγος δίπλα στον θείο του.
Μόνη γοητευτική ιδιαιτερότητά του το γεγονός ότι, από παιδί ήδη, βλέπει πολλά όνειρα, τα οποία όχι απλώς θυμάται αλλά μπορεί να τα ανασυνθέτει και να συμπληρώνει με τη φαντασία του τα κενά τους.
Κάποια στιγμή, όμως, ο Φίλιππος διαπιστώνει ότι η ζωή του προικίζεται από μια μεταφυσική, τρομακτική ιδιότητα: βυθίζεται στα όνειρά του και ανασύρει από εκεί αντικείμενα: στην αρχή, μία πέτρα άγνωστης μοριακής σύστασης, ύστερα κάποιο περίεργο υλικό, μετά μία πολυθρόνα. Άπαντα περιβάλλονται από ένα μυστηριώδες, πρασινωπό νεφέλωμα και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν· μεταξύ τους αλλά και μαζί του.
Σύντομα ο παράξενος αυτός ονειρικός κόσμος θα προσφέρει στον Φίλιππο μία τέταρτη -και τη μεγαλύτερη- έκπληξη: τη Βέντα, ένα πανέμορφο θηλυκό που εισβάλλει, από κάποιο όνειρό του, στο σπίτι του, και κατοικοεδρεύει εκεί, περιβαλλόμενο από την ίδια, πράσινη ομίχλη. Υποτυπώδης οργανισμός, ενστικτώδες ον, νοήμων ύπαρξη, παράγωγο μηχανικής κατασκευής, ή κάτι άλλο πέρα από τη φαντασία και την ψυχική αντίληψη του ανθρώπου;
Ο Φίλιππος αδυνατεί να εξηγήσει λογικά την έλευση και τις ιδιότητές της Βέντας. Την ερωτεύεται, όμως, βαθιά και κάποια στιγμή επιχειρεί να συνευρεθεί μαζί της. Για ν' ανακαλύψει, έκπληκτος, ότι η Βέντα είναι άφυλη: ένα πλάσμα εν δυνάμει - και μόνο - γυναίκα!
Κάποτε η Βέντα εξαφανίζεται, και ταυτόχρονα από την οικοσκευή του Φίλιππου αρχίζουν να εξαφανίζονται αντικείμενα. Καθώς το σπίτι του μέρα τη μέρα ερημώνει, ο Φίλιππος δεν έχει πια καμιά αμφιβολία: η στιγμή που η Βέντα θα τον ρουφήξει κι αυτόν στον δικό της κόσμο πλησιάζει...
Τίτλος βιβλίου:Βέντα
Υπότιτλος βιβλίου:Νουβέλα
Εκδότης:Ηλέκτρα
Συντελεστές βιβλίου:Ρούσσος, Τάσος, 1934-2015 (Συγγραφέας)
ISBN:9789606627408
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες