Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Β΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604423699
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Β΄ γυμνασίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Β΄ γυμνασίου
Το βιβλίο αυτό ελπίζουμε να αποτελέσει ένα συνταξιδιώτη στο ταξίδι της αναγνωστικής περιπέτειας που ξεκινά με αφορμή κάθε λογοτεχνικό κείμενο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β΄ Γυμνασίου".
Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε κάθε λογοτεχνικό κείμενο με την ιδιαίτερη δυναμική που έχει, τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο κάθε συγγραφέας ξεδιπλώνει το θέμα του, αναπτύσσει την πλοκή του, διαμορφώνει τους χαρακτήρες του. Ακολουθήσαμε, λοιπόν, έναν τρόπο ανάλυσης που συνδέει το περιεχόμενο του έργου με τις αφηγηματικές τεχνικές και τους αφηγηματικούς τρόπους, τις γλωσσικές, εκφραστικές και υφολογικές επιλογές των συγγραφέων. Γι' αυτό οι αναφορές στην τεχνική, στο περιεχόμενο, στην τέχνη της αφήγησης, στη γλώσσα και στο ύφος δεν υπάρχουν μόνο σε ξεχωριστές ενότητες αλλά επισημαίνονται συχνά και στη συνολική ερμηνευτική προσέγγιση του κειμένου. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο κατανοητό ότι η μορφή και το περιεχόμενο ενός λογοτεχνικού έργου αλληλοκαθορίζονται.
Εκτός από τα προηγούμενα κάθε κείμενο συνοδεύεται από:
- σύντομα βιογραφικά και εργογραφικά στοιχεία των συγγραφέων
- ένταξη του έργου στην εποχή κατά την οποία γράφτηκε προκειμένου να γίνουν πιο κατανοητές οι συνθήκες μέσα στις οποίες και κάτω από τις οποίες επηρεάστηκε
- χρήσιμες πληροφορίες και επισημάνσεις για τις διάφορες λογοτεχνικές σχολές, για τις αφηγηματικές τεχνικές και τους τρόπους της αφήγησης, τα αφηγηματικά είδη
- πραγματολογικές πληροφορίες, γενικές ή ειδικές, που είναι απαραίτητες για την προσέγγιση του κειμένου [...] (από τον πρόλογο των συγγραφέων)
Τίτλος βιβλίου:Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Β΄ γυμνασίου
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Βλάμη, Μαρία (Συγγραφέας)
Καραλή, Αιμιλία (Συγγραφέας)
Γκιώκας, Σίνος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604423699
Σειρά εκδότη:Ελληνική Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2006
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες