Μια πρόταση για ορθογραφία και ορθο-έπεια και ορθοφωνία ...εξπρές T.V. με 102 απλά τεχνάσματα

Για ορθογράφους και για ανορθόγραφους
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2006
ISBN:
9789606313141
Σελίδες:
389
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μια πρόταση για ορθογραφία και ορθο-έπεια και ορθοφωνία ...εξπρές T.V. με 102 απλά τεχνάσματα
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
στο καλάθι
Μια πρόταση για ορθογραφία και ορθο-έπεια και ορθοφωνία ...εξπρές T.V. με 102 απλά τεχνάσματα
Ο πιο εύκολος, γρήγορος κι ευχάριστος έως πολύ διασκεδαστικός νομίζω τρόπος για να βελτιώσετε θεαματικά τώρα την ορθογραφία, την ορθοφωνία και την ορθοέπειά σας. Για την απλή δημοτική όλων μας και για τα "αποκρυσταλλώματα" της αρχαίας και της καθαρεύουσας. Με 102 απλά κι "αξέχαστα" τεχνάσματα - μέχρι να βρείτε τα δικά σας (!!) τεχνάσματα.
Τεχνάσματα για ορθοέπεια και ορθοφωνία. Τεχνάσματα για την Προστακτική, για την πολλή και το πολύ, το ό,τι και το ότι, αλλά και για την ενδελέχεια και την εντελέχεια, για τη σωστή αναπνοή και προφορά, για τα αριθμητικά, τα εγκυκλοπαιδικά, τα βασικά και τα ειδικά, για όλα και για όλους... Σύμφωνα πάντα με τους κανόνες γραμματικής, συντακτικού, ετυμολογικού και τις συμβουλές των δασκάλων μας.
Άξιοι άνθρωποι χιλιάδες, τρομάΖουν με τα ογκώδη Λεξικά και δεν βρίσκουν ... όρεξη και χρόνο στη βιαστική εποχή μας για "να ασχοληθούν ξανά" με Γραμματική - Συντακτικό. Έτσι ζουν με το φόβο ή με κάποια άγνοια της άγνοιας τους. Κάνω λάθη κι ο ίδιος, όπως όλοι μας. Τριών -3- Πρωθυπουργών: Καραμανλή, Σημίτη, Μητσοτάκη, "σπουδαία" λάθη ξαναθυμίζουμε εδώ, για... κουράγιο κι ενθάρρυνση όλων. Καθώς και τρία -3- μικρά λαθάκια του "αλάθητου" Λεξικού Γ. Μπαμπινιώτη, που χάραξε νέα εποχή στα γλωσσικά πράγματα, όπως προτρέπει όλους μας ο Καθηγητής - ενώ σπάνια εκλεκτοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι παραδέχονται τα λάθη τους.
Εθνική συζήτηση (και) στην τηλεόραση για τη γλώσσα δεν θα γίνει σύντομα. Ίσως είναι ισχυρότερος ο φόβος όλων των πολιτικών μας, μήπως αποχωριστούν κλισέ, όπως το "άμεσα": κατάντησε το σημερινό "Ετελείωσεν!" του βουλευτή Καλοχαιρέτη της γνωστής κωμικής ταινίας.
Εδώ θα βρείτε και 102+10 "αστέρια": διαλεγμένα κορυφαία κείμενα -όπως ο περίφημος λόγος του πρώην Προέδρου Κ. Στεφανόπουλου στο Αριστοτέλειο και του Ξ. Ζολώτα τα -2- λογίδρια στο Δ.Ν.Τ. με ελληνικούς μόνο όρους- αλλά και υπέροχους ύμνους της Εκκλησίας και στίχους ιδεών, ναών και ερώτων, των πιο μεγάλων ποιητών κάθε εποχής από τον Όμηρο και το Σοφοκλή ως το Ρωμανό το Μελωδό, το Ρήγα και το Σολωμό, τον Κάλβο, τον Καβάφη, τον Παλαμά, το Ρίτσο, το Σεφέρη, τον Ελύτη. Ψαλμούς και Αγάπης Ευαγγέλια αλλά και ξακουστά δημοτικά τραγούδια. Μα και Εφόδια πολλά για... τεχνάσματα και για καλλιλογία - 102 σπουδαίους λόγους για να ξανα-ανοίγετε το βιβλίο αυτό. [...]
Τίτλος βιβλίου:Μια πρόταση για ορθογραφία και ορθο-έπεια και ορθοφωνία ...εξπρές T.V. με 102 απλά τεχνάσματα
Υπότιτλος βιβλίου:Για ορθογράφους και για ανορθόγραφους
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηπουλίδης, Χρήστος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606313141
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2006
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες