Εκπαίδευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης

Ερμηνεία της σύγκρουσης στο χώρο της παιδείας
Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2006
ISBN:
9789603516538
Σελίδες:
163
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκπαίδευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
στο καλάθι
Εκπαίδευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης
Φοιτητικές αναταραχές, καταλήψεις, αναθεώρηση του συντάγματος και νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αποτελούν μερικές από τις πτυχές μιας έκρυθμης κατάστασης στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ποια είναι τα αίτια, οι προεκτάσεις και, κυρίως, ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον;
Τις απαντήσεις στα καίρια αυτά ερωτήματα φιλοδοξεί να δώσει το βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και κυρίως στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με τους οικονομικούς και κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Η όλη προσέγγιση εστιάζεται στην ανακάλυψη των προσδιοριστικών παραγόντων που μεταβάλλουν την κατεύθυνση της Παιδείας τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τη δομή των σπουδών.
Παράλληλα, το φλέγον ζήτημα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων εξετάζεται και μέσα από την κριτική προσέγγιση ουσιωδών θεμάτων, όπως ο δυαδισμός της μεταγυμνασιακής εκπαίδευσης (σε κλασική και τεχνολογική) και οι επιδράσεις από την εφαρμογή της διακήρυξης της Μπολώνια. Ο συγγραφέας αποτυπώνει παράλληλα και τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, συσχετίζοντας τις προωθούμενες αλλαγές στο εξωτερικό με αυτές στην Ελλάδα.
Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές, αποτελώντας εγχειρίδιο σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας.
Τίτλος βιβλίου:Εκπαίδευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμηνεία της σύγκρουσης στο χώρο της παιδείας
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Παπαηλίας, Θεόδωρος (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9603516538
9789603516538
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση: 2006
Τόμος:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες