Ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα και ομάδες συμφερόντων

Εκδότης:
Σιδέρης Ι.
Έτος:
2006
ISBN:
9789600803891
Σελίδες:
422
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα και ομάδες συμφερόντων
Τιμή εκδότη:€26,80
Η τιμή μας: €24,12
στο καλάθι
Ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα και ομάδες συμφερόντων
Τα κυριότερα θέματα του βιβλίου του Δημήτρη Κιούκια είναι οι τύποι των πολιτικών συστημάτων (πολιτευμάτων), η ανάλυση της ιδιαιτερότητας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, οι ομάδες συμφερόντων, τα ιδιωτικά συμφέροντα και η πολιτική διαφθορά, οι ευρωπαϊκές κοινωνικές παραδόσεις και η διευθέτηση πολιτικών με επίκεντρο εργασία, αγροτικό τομέα, υγεία, καθώς και οι κοινωνικές διαιρέσεις με βάση θρησκεύματα, εθνότητες, μετανάστες, περιφέρειες.
Επιπλέον περιλαμβάνει ειδικές μελέτες (case studies) και πίνακες τεκμηρίωσης πάνω σε ζητήματα όπως οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες, η σύγκριση Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, τα λόμπι στην ΕΕ, η διανομή του εισοδήματος κατά χώρες, οι νέες μορφές πολιτικής συμμετοχής, οικολογικές πολιτικές, κ.ά. Επίσης, το κείμενο παρακολουθείται διακριτικά από επιλεγμένη εικονογράφηση.
Εκτός από το συνεκτικό διδακτικό περιεχόμενο και τη μεθοδολογία του, το έργο μπορεί να ενημερώσει πάνω στα σημαντικότερα ζητήματα της σύγχρονης πολιτικής, με άξονες ανάλυσης την σύγκριση και το ευρωπαϊκό πλαίσιο των χωρών, αλλά και να αξιολογήσει, με καίριες επιχειρηματολογίες, την επικρατούσα δεοντολογία και πρακτική. Έτσι, πιστεύουμε ότι η παρούσα έκδοση θα συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση και συζήτηση των ευρωπαϊκών θεμάτων, μέσα από τη συγκριτική σκοπιά, αλλά και την ελευθερία ανάγνωσης σε πολλαπλά επίπεδα, που επιτρέπει ο συγγραφέας. Ευχόμαστε εν τέλει το έργο να αποτελέσει ένα σύγχρονο και καινοτόμο εγχειρίδιο στη χώρα μας και κάθε μελετητής των πολιτικών επιστημών να βρει σ' αυτό εναύσματα για γόνιμους προβληματισμούς.
Τίτλος βιβλίου:Ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα και ομάδες συμφερόντων
Εκδότης:Σιδέρης Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Κιούκιας, Δημήτρης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600803891
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Ευρωπαϊκή Ενωση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες