Η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2006
ISBN:
9789606311796
Σελίδες:
414
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης
Τιμή εκδότη:€37,29
Η τιμή μας: €33,56
στο καλάθι
Η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης
Αναμφίβολα η Κρήτη συνιστά ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, το οποίο προσδιορίζει ένα χώρο τόσο πλούσιο σε φυτοποικιλότητα ώστε να θεωρείται ότι έχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χλωρίδες του κόσμου. [...]
Δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης εκπροσωπείται εδώ για πρώτη φορά στη συνολική της αποτίμηση μέσω αυτής της πολύχρονης και επίπονης εργασίας. Ανάλογες έρευνες συνήθως αναλαμβάνουν ερευνητικά κέντρα ή ερευνητικές ομάδες.
Σκοπός της έρευνας είναι να δώσει σε κάθε φιλομαθή αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει τα άγρια βρώσιμα φυτά της Κρήτης και, κατ' επέκταση, να αγαπήσει και να προστατεύσει αυτή την πολύτιμη κληρονομιά. Επιπλέον να αποτελέσει ερέθισμα για την πραγματοποίηση ανάλογων προσπαθειών.
Έχει όμως και δύο στόχους:
Ο πρώτος είναι γίνει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των άγριων βρώσιμων φυτών της Κρήτης, στόχος που γίνεται περισσότερο αισθητός αν λάβει κανείς υπόψη το έλλειμμα που υπήρχε. Ο δεύτερος να καταγραφούν τα σημερινά προβλήματα των φυτών αυτών και, στη συνέχεια, να προταθούν μέτρα για την προστασία αλλά και για την αύξηση του πληθυσμού τους. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Σταυριδάκης Κλεόνικος Γ. (Συγγραφέας)
Βέργη, Μελίνα (Μεταφραστής)
Σταυριδάκης Κλεόνικος Γ. (Φωτογράφος)
ISBN:9789606311796
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Σημείωση:Πρόλογος: Μιχ. Δαμανάκης, Κωνσταντίνα Σκαναβή, Δημήτριος Τζανουδάκης. Κεντρική διάθεση: Κλεόνικος Γ. Σταυριδάκης, Θ. Ντε Χιόστακ 10, 741 00 Ρέθυμνο, τηλ.: 28310-53031, 28310-57383.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες