Στη σκιά του Τατζ Μαχάλ

Εκδότης:
Μίνωας
Έτος:
2006
ISBN:
9789606993534
Σελίδες:
537
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στη σκιά του Τατζ Μαχάλ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Στη σκιά του Τατζ Μαχάλ
Το 1632, ο αυτοκράτορας του Ινδουστάν, Σαχ Τζαχάν, καταρρακωμένος από το πένθος και τη θλίψη του για το θάνατο της αυτοκράτειράς του, Μουμτάτζ Μαχάλ, διέταξε την ανέγερση ενός μεγαλειώδους μαυσωλείου που να συμβολίζει το μεγαλείο του έρωτα που τους είχε ενώσει. Μέσα σ' ένα σκηνικό αφάνταστου πλούτου και δύναμης, δολοφονικών αδελφικών αντιπαλοτήτων και στυγνού αυταρχισμού, η πριγκίπισσα Τζαχανάρα αφηγείται την εκπληκτική ιστορία της ανέγερσης του Τατζ Μαχάλ, περιγράφοντας τη ζωή της ως συντελεστή της δημιουργίας του και ως μάρτυρα των μοιραίων γεγονότων που περιέβαλαν την ολοκλήρωσή του.
Για να ξεφύγει από ένα βίαιο και "κανονισμένο" για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας γάμο, η Τζαχανάρα πρέπει να γίνει ο σύνδεσμος μεταξύ της βασιλικής αυλής και του Ισά, αρχιτέκτονα του Τατζ Μαχάλ. Σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στο καθήκον της απέναντι στη μνήμη της μητέρας της, στις άκαμπτες κοινωνικές δομές και στους περιορισμούς που επιβάλλονται στις γυναίκες, και σε μια καινούρια, αν κι απαγορευμένη, αγάπη.
Σαν πριγκίπισσα και σαν μητέρα, σαν αδελφή και σαν θυγατέρα, η Τζαχανάρα θα βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπη με δύσκολες επιλογές, και θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της βασιλικής καταγωγής και θέσης της.
Τίτλος βιβλίου:Στη σκιά του Τατζ Μαχάλ
Τίτλος πρωτότυπου:Beneath a Marble Sky
Εκδότης:Μίνωας
Συντελεστές βιβλίου:Sors, John (Συγγραφέας)
Περαντάκου - Cook, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789606993534
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες